Agenten gebeten en bespuugd na melding geluidsoverlast

Nieuws Kort nieuws Agenten gebeten en bespuugd na melding geluidsoverlast
thumbnail

Rotterdam - Drie agenten raakten in de nacht van maandag op dinsdag gewond toen ze na meldingen poolshoogte gingen nemen aan de Koeweide in verband met geluidsoverlast. Een vader (54), zoon (31) en diens vriendin (29) zijn aangehouden nadat de agenten gebeten en bespuugd werden.

Buurtgenoten lieten de politie weten dat er rond 01.45 uur nog altijd veel lawaai en geruzie klonk vanuit een woning aan de Koeweide. Agenten gingen er naar toe en raakten in gesprek met de bewoners en een man die op bezoek was. Ze wilden het laten bij een waarschuwing, als het verder rustig zou blijven. De bewoners stelden zich echter opstandig op, en het stemvolume ging niet omlaag. Vervolgens weigerde de man zich te legitimeren, wat tot gevolg had dat de agenten hem wilden aanhouden. En toen ging de Rotterdammer vol in verzet.

Bij de worsteling die ontstond, waarbij een van de verdachten ook een agent van de portiektrap probeerde te duwen, werden rake klappen uitgedeeld. Een agent werd hard gebeten in zijn arm en kreeg een schop tegen zijn mond. Een tweede agent werd gebeten, geschopt en geslagen. Een ander liep schaafwonden en blauwe plekken op. De agenten zijn bespuugd en kregen voortdurend ziektes en bedreigingen richting henzelf en hun familieleden om de oren. Uiteindelijk kon de man onder controle worden gebracht. De vader en vrouw zijn aangehouden voor belediging en belemmering.