Tweede aanhouding in onderzoek naar dodelijk schietincident

Nieuws Kort nieuws Tweede aanhouding in onderzoek naar dodelijk schietincident
thumbnail

Schiedam - In het onderzoek naar het dodelijk schietincident op 28 december in een woning aan de Boomgaardstraat, waarbij een 26-jarige man om het leven kwam, heeft de politie woensdagmorgen in Den Haag een tweede verdachte aangehouden. Het gaat om een 31-jarige man.

Op 28 december 2019 moet er tussen 19.00 en 20.00 uur in de woning aan de Boomgaardstraat geschoten zijn. Hulpdiensten gingen ter plaatse en troffen de zwaargewonde Rijswijker aan. De medische hulp mocht uiteindelijk niet baten. Onderzoek wees uit dat na het schietincident drie personen het huis hadden verlaten. Het vermoeden bestaat dat een van hen gewond was geraakt. Over een afstand van ruim 400 meter werd namelijk een bloedspoor aangetroffen. Deze liep tot de Ooievaarsteeg, waar het drietal waarschijnlijk door een automobilist is opgepikt.

Eerste aanhouding: 14 januari
In het onderzoek was al één aanhouding verricht. Dat gebeurde op dinsdag 14 januari. Het gaat om de 41-jarige bewoner van de Schiedamse woning.

Derde verdachte en bestuurder auto
Het rechercheonderzoek richt zich nog steeds op een derde verdachte die op camerabeelden te zien is. Verder bestaat het vermoeden dat het drietal is opgepikt met een auto vanaf de Ooievaarsteeg. Het onderzoek richt zich daarom ook op de bestuurder van die auto.