Twee aanhoudingen voor ernstige mishandeling in uitgaansleven

Nieuws Kort nieuws Twee aanhoudingen voor ernstige mishandeling in uitgaansleven
thumbnail

Vlaardingen - Wat een leuk avondje stappen had moeten zijn, eindigde voor een 24-jarige jongeman in Vlaardingen op de intensive care. In de nacht van zaterdag 29 februari op zondag 1 maart werd hij in elkaar geschopt door een groepje mannen. Hij liep daarbij inwendig letsel en gebroken ribben op. Een 28-jarige man uit Vlaardingen en een 24-jarige Schiedammer werden dinsdagochtend in hun woningen aangehouden.

Het slachtoffer was die bewuste zaterdag met vrienden op stap, toen een van hen in een Vlaardingse uitgaansgelegenheid ruzie kreeg met een groepje mannen. Nadat die ruzie hoog opliep werd het groepje mannen door personeel uit de kroeg gezet. Toen de vriendengroep van het slachtoffer naar een andere gelegenheid wilden, gingen er twee vooruit om te kijken of de ruziezoekers daar niet aanwezig waren. Dat bleek wel het geval. Die gingen de confrontatie gelijk aan, pakten het slachtoffer vast en dwongen hem naar buiten. Hij werd op de grond geduwd en kreeg schoppen en klappen. Bij deze mishandeling wordt het slachtoffer ook bijna de gracht ingedreven, maar op enig moment besluiten de verdachten toch weg te gaan.”

Het slachtoffer wist nog naar zijn ouderlijk huis te fietsen, waar een familielid de ambulance waarschuwde. In het ziekenhuis werd hij direct naar de intensive care gebracht met een scheur in zijn milt en nier, en een aantal gebroken ribben. Letsel dat fataal had kunnen zijn als hij in plaats van naar familie naar zijn eigen woning was gegaan. Pas na vijf dagen mocht hij het ziekenhuis verlaten.

Getuigen waren erg bang voor represailles naar aanleiding van het heftige geweld, maar doordat er duidelijke camerabeelden beschikbaar waren, leidde het onderzoek naar twee verdachten; één van 28 uit Vlaardingen en één van 24 uit Schiedam. Team Parate Eenheid hield hen dinsdag in de vroege morgen aan in hun woningen. De mannen zijn donderdag voorgeleid door de Rechter-Commissaris. Die heeft ze geschorst waardoor beide mannen inmiddels weer vrij zijn. Tegen de beslissing om de hoofdverdachte, de 28-jarige Vlaardinger, te schorsen is het OM in beroep.