Politie vind 900.000 euro in auto

Nieuws Kort nieuws Politie vind 900.000 euro in auto
thumbnail

Rotterdam - Witwaspraktijken oprollen levert soms bijzondere verhalen op. Zo ook tijdens een aanhouding van een zevental verdachten, waarbij duizenden euro’s aan contant geld gevonden werd.

Bij een gecombineerde politieactie uitgevoerd door het Team Infra van de Landelijke Eenheid en het Team Financiële opsporing van de Regionale Recherche Dienst Rotterdam werd er een inval gedaan bij een bedrijfsruimte in Rotterdam. Bij deze inval zijn zeven personen aangehouden in verband met witwassen. De vangst? Ruim 900.000 euro aan contant geld werd gevonden in een verborgen ruimte van de auto van een van de verdachten. De bedrijfsruimte werd vermoedelijk gebruikt als verzamellocatie / opslaglocatie. Zo werden er drie geldtelmachines gevonden tussen de plafondplaten.

De verdachten zijn zeven mannen tussen de 30 en 51 jaar oud. Twee verdachten zijn vandaag door de officier van justitie voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft besloten dat zij 14 dagen langer vast blijven zitten. De andere verdachten zijn inmiddels heengezonden, maar blijven wel verdachten in het onderzoek.