Waarschuwingsschot gelost bij aanhouding

Nieuws Kort nieuws Waarschuwingsschot gelost bij aanhouding
thumbnail

Schiedam - Zondagavond rond 22.00 uur loste een agent een waarschuwingsschot bij een aanhouding. Dit gebeurde op de ’s Gravelandseweg.

De twee verdachten werden aangehouden omdat ze iets eerder op de Burgemeester Baumannlaan in Rotterdam in botsing waren gekomen met een auto. Na dit ongeval gingen ze er vandoor en toonden vermoedelijk een vuurwapen.

Op de Burgemeester Baumannlaan vond gisteravond een aanrijding plaats tussen een auto en een bestelbusje. De bestuurder van het bestelbusje ging er vandoor. Toen de bestuurder van de auto achter het bestelbusje aan reed om te zorgen dat schadeformulieren konden worden ingevuld, toonde één van de inzittenden vermoedelijk een vuurwapen. De inmiddels gealarmeerde politie zag de verdachten bij hun auto staan op de ’s Gravelandseweg. Omdat er vermoedelijk een vuurwapen aanwezig was werden de twee aangehouden middels BTGV (Benaderingstechniek Gevaarlijke Verachte). Omdat de mannen niet direct luisterden werd er een waarschuwingsschot gelost. Hierna konden de twee mannen van 50 en 44 jaar zonder vaste woon of verblijfplaats worden aangehouden. Er werd geen vuurwapen aangetroffen.