Dit jaar geen Sinterklaasintocht en Sinterklaas Paleis in Schiedam

Nieuws Kort nieuws Dit jaar geen Sinterklaasintocht en Sinterklaas Paleis in Schiedam
thumbnail

Schiedam - Er komt dit jaar in Schiedam geen traditionele Sinterklaasintocht en ook geen Sinterklaaspaleis.

Het bestuur van de Stichting Evenementen Promotie Schiedam (SEPS) is in goed overleg met de gemeente Schiedam tot de conclusie gekomen dat het vanwege het coronavirus en de daarbij horende veiligheidsmaatregelen niet mogelijk is een volwaardig evenement te organiseren.

Veel kinderen in Schiedam én hun (groot)ouders kijken elk jaar weer uit naar de intocht, welke altijd plaatsvindt begin november. Kees Janse, voorzitter van SEPS vindt het spijtig dat de omstandigheden een intocht dit jaar niet toestaan: We hebben in overleg met de gemeente de afgelopen tijd alle mogelijkheden bekeken om de feestelijke intocht te laten doorgaan maar wij moeten ook realistisch zijn. Het coronavirus is nog lang niet weg. Bezoekers moeten anderhalve meter afstand van elkaar houden.

Wij willen allemaal uiteraard een veilig evenement maar dat kunnen wij niet garanderen. Daarom heeft SEPS nu de knoop doorgehakt: een dynamische intocht zoals we gewend zijn is helaas niet mogelijk. Hetzelfde geldt voor het Sinterklaaspaleis. We kijken ondertussen wel naar de mogelijkheden van alternatieve activiteiten of verhaallijnen in de stad, bijvoorbeeld in digitale vorm. Ervan uitgaande dat de omstandigheden het dan weer toelaten komt er in 2021 weer een intocht en zal ook het Sinterklaaspaleis terugkeren.