Start nationale Week van de Veiligheid

Lokaal Vlaardingen Start nationale Week van de Veiligheid
thumbnail

Vlaardingen - Elk jaar wordt begin oktober de nationale Week van de Veiligheid gehouden, dit jaar van 7 tot en met 12 oktober.

Doel van de week is het thema veiligheid extra onder de aandacht te brengen en iedereen bewust te maken van zijn eigen rol en verantwoordelijkheden als het gaat om veiligheid. Tijdens de Week van de Veiligheid worden in Vlaardingen verschillende activiteiten georganiseerd om veiligheid onder de aandacht te brengen bij de Vlaardingers. Vlaardingen is het afgelopen jaar gezakt op de lijst van onveilige steden, het gaat de goede kant op maar wij zijn er nog lang niet zei de Burgemeester. Alleen de woninginbraken stijgen nog steeds en dat baard zorgen. De Week van de Veiligheid werd geopend door burgemeester Tjerk Bruinsma en plaatsvervangend politiechef eenheid Rotterdam, Martine Vis.

Woensdag is de Roadshow van de politie en veiligheidspartners op het parkeerterrein van de Kulk in Vlaardingen (Westlandseweg). U kunt hier gratis uw auto laten checken op veiligheid en o.a. uw kentekenplaten vast laten zetten en nog veel meer. Alle services van de verschillende instanties zijn gratis!