Graffiti-auto's in strijd tegen autocriminaliteit

Lokaal Rotterdam Graffiti-auto's in strijd tegen autocriminaliteit
thumbnail

Rotterdam - Om de autocriminaliteit terug te dringen in Rotterdam Delfshaven, zijn politie Rotterdam-Rijnmond en partners een campagne begonnen.

Ze komen daarvoor op verschillende manieren in actie. De campagne kende een opvallende start: het plaatsen van 30 met graffiti bespoten sloopwagens.

De campagne maakt deel uit van het project 10.000 eyes. 10.000 eyes heeft als doel mensen alerter te maken op de veiligheid in hun eigen buurt, door vaker en eerder ongewone situaties te melden aan politie en gemeente.

Het project richtte zich vorig jaar op overvallen. Het gedachtegoed achter 10.000 eyes past de politie de komende 3 maanden toe op autocriminaliteit; een terugkerend probleem. De politie hoopt op deze ludieke wijze de bewoners te bereiken en de criminaliteit terug te dringen. Het project is gerealiseerd door de politie, deelgemeente Delfshaven en andere externe partners en sponsoren.

Afgelopen tijd werd druk gespeculeerd over de met graffiti bespoten wagens. Ze werden woensdagochtend 27 juni geplaatst.

Video rechts: Het plaatsen van de voertuigen op 27 juni.