Jaarwisseling 2020 - 2021

thumbnail

Vlaardingen / Schiedam / Maassluis / Rotterdam - In dit verzamelitem staan alle artikelen rondom de jaarwisseling in met name Vlaardingen, Schiedam, Maassluis en een deel van Rotterdam.

Het item zal telkens geüpdatet worden met nieuwe artikelen zodra deze beschikbaar zijn.

Scooter brandt volledig uit voor metro station

Een scooter is vannacht volledig uitgebrand op de Parkweg voor het metro station. Met een straal hoge druk is de brand geblust. Van de scooter is niks meer over. Eerder op de avond was er brand gesticht ín het metrostation. Hierbij raakte een kaartautomaat beschadigd.

Geparkeerde auto in brand

Een geparkeerde auto op de Mozartlaan heeft vrijdagochtend rond 03:45 in brand gestaan. Het gehele motorcompartiment is verwoest. De brandweer kwam met spoed ter plaatse en bluste de brand.

Bestelbus uitgebrand

Een bestelbus is vanavond volledig uitgebrand op de Jacob Bijsterstraat. In eerste instantie was het adres verkeerd doorgegeven. Na een zoektocht werd de bus toch gevonden waarna met twee stralen hoge druk het vuur gedoofd werd.

Niets meer van auto over na felle brand

Op de Daltonlaan in Rotterdam is vrijdagochtend een geparkeerde auto volledig afgebrand. Bij aankomst van de brandweer stond de auto al volledig in vuur en vlam. De brandweer restte niets anders dan de auto af te blussen maar er kon niks meer gered worden.

Brand in prullenbak

Rond kwart over 1 is de brandweer gealarmeerd voor een gebouwbrand op de Waalstraat. Bij aankomst bleek een prullenbak aan de buitenkant van het gebouw in brand te staan. De brand was snel onder controle.

Eigenaresse ziet auto in vlammen op gaan

Op de Lissabonweg is vannacht een auto volledig uitgebrand. De eigenaresse zag haar auto volledig in rook op gaan. De vrouw was hevig ontdaan. Voor de oud en nieuwviering was zij op visite. De burgemeester heeft haar een hart onder de riem gestoken. De auto is total loss.

Ravage in portiek door zwaar vuurwerk

Met een enorme knal werden vannacht meerdere brievenbussen in een portiek aan de Jan van Arkelstraat opgeblazen. De brokstukken liggen in het portiek en op straat verspreid. Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen. De schade is behoorlijk.

Foto’s: Nathan Kesseboom

Vuurwerk in voormalige basisschool

In voormalig basisschool De Regenboog aan de Eduard van Beinumlaan is vlak na middernacht vuurwerk in het gebouw gegooid via een gat in het raam bij de voordeur. Het gebouw kwam vol rook te staan. De brandweer heeft de voordeur ontzet waarna het gebouw gecontroleerd is. Er is geen brand uitgebroken.

ME voert charges uit

Vlak na de jaarwisseling heeft de ME charges uitgevoerd op het Vriendschapsplein. Een groep jeugd gooide met vuurwerk naar de ME. De ME heeft de straat schoongeveegd, waarna de raddraaiers uit elkaar gedreven werden. Nadat de rust weer teruggekeerd was, is de ME vertrokken.

Ravage net na 00:00

Jongeren hebben net na 00:00 een ravage aangericht op de Van Leeuwenhoekstraat. Bij aankomst van de brandweer stonden meerdere auto’s in brand. Ook een bushokje was vernield evenals een straatbord. Ook waren er meerdere auto’s vernield.

Voertuigen tegen gevel bakkerij uitgebrand

Twee bestelbussen zijn oudjaarsavond uitgebrand toen deze geparkeerd stonden achter een bakkerij aan de Wolphaertsbocht. Het pand van de bakkerij raakte ook beschadigd door de forse brand. Er werd opgeschaald naar Middelbrand. Onderzoek moet uitwijzen of er sprake was van brandstichting.

Auto volledig uitgebrand

Aan de Prins Hendrikstraat is vlak voor de jaarwisseling een auto in brand komen te staan. De melder hoorde een harde knal, voorafgaand aan de brand. Bij aankomst van de brandweer was het vuur al zo goed als uit. Nadat de brand nageblust was kon de brandweer door naar de volgende melding. De auto raakte flink beschadigd.

Houten bank bij Kansenfabriek in brand gestoken

Aan de De Meesterstraat is op oudjaarsavond een bank in brand gestoken voor de gevel van het gebouw. Het buitenmeubilair stond voor de Kansenfabriek. De brandweer was snel ter plaatse en kon het vuur snel doven. De brand is niet overgeslagen naar het gebouw.

Politie blust containerbrand

In een container aan de Molensingel is brand ontstaan, de politie heeft de eerste bluspoging gewaagd. De brandweer werd gealarmeerd voor een melding aan de Molensingel vanwege een containerbrand. De politie kwam echter als eerste ter plaatste en heeft een bluspoging gedaan. Hierna is de container door de brandweer volgegooid met water.

Deelscooter in vuur en vlam

Op de Melanchtonweg is donderdagavond een deelscooter van Felyx in brand gestoken. Er was niets meer te redden aan de tweewieler. De brandweer had het vuur vrij snel onder controle, maar kon niet voorkomen dat er van de deelscooter weinig meer overbleef dan wat doorgebakken metaal.

Veel rookontwikkeling bij containerbrand

In een container aan de Monseigneur Nolenslaan is -mogelijk door vuurwerk- brand ontstaan. De brandweer is ter plaatse gekomen en heeft de container volgegooid met water. Er kwam ten tijde van de brand veel rook vrij.

Houten beplating winkelpand in brand gestoken

Bij een voormalig pand van een zorgwinkel aan de Van Baerlestraat is geprobeerd de houten afdichting in brand te steken. Rond 21:00 kreeg de brandweer een melding van een gebouwbrand. Bij aankomst bleek houten beplating, bedoeld voor aftimmering van het pand, in brand gestoken te zijn. Het vuur kreeg geen kans zich uit te breiden. Met behulp van een emmer water is het vuur geblust.

Aan de wielen herken je de kliko | de rest is afgebrand

Een verlaten kliko aan de Professor Rutgersstraat is vanavond ten prooi gevallen aan vlammen. Rond 20:00 uur werd de brandweer op de toch al drukke avond gestuurd voor de container. De eigenaar van de kliko was mogelijk vergeten de container binnen te halen. Inmiddels is dit niet meer nodig. Alleen de wielen zijn nog over.

Betaalautomaat beschadigd bij brand in metrohal

In de hal van metrostation Parkweg heeft vanavond korte tijd brand gewoed, mogelijk als gevolg van vuurwerk. Omstanders zagen korte tijd vlammen in de hal. Volgens de brandweer is mogelijk wasbenzine gebruikt. De betaalautomaat is bij de brand licht beschadigd geraakt. Het vuur was snel onder controle.

Brandje tegen container

Een stapel kranten heeft vanavond tegen een container vlam gevat op de Hoevenpad. De brandweer was gealarmeerd maar voor aankomst was het brandje al uit.

Gespannen sfeer bij brandje

Op een grasveld aan de Willem-Alexanderstraat is een brandje gesticht. De situatie wordt door omstanders als enigszins gespannen ervaren, er is veel jongelui aanwezig. De politie kijkt op afstand mee. De brandweer zal het vuur doven, eerder is de brandweer door jeugd bekogeld met vuurwerk.

Kat en muisspel tussen politie en grote groep jongeren

In Schiedam-Noord is sinds vanmiddag een kat en muisspel gaande tussen een grote groep jongeren en de politie. De jongeren houden zich niet aan de 1,5 meter afstand en steken zwaar illegaal vuurwerk af. Inmiddels is de ME en TPE ter plaatse in de wijk Woudhoek. De ME-busjes rijden af en aan. De jeugd houdt zich sinds de aanwezigheid van de ME koest.

Graafmachine brandt uit

Op oudjaarsavond is op een braakliggend terrein nabij de Dirk de Derdelaan, ter hoogte van de Frank van Borselenstraat een graafmachine in brand gevlogen. De cabine van de graafmachine heeft om onbekende reden vlam gevat. De straat is deels afgesloten in verband met de waterwinning ten behoeve van de bluswerkzaamheden. De cabine van de graafmachine is uitgebrand.

Gemeente sluit parkeerplaats bedrijventerrein af

De gemeente heeft vanmiddag hekken geplaatst voor de ingang van een parkeerplaats op een bedrijventerrein in Schiedam-Noord Aanleiding is om te voorkomen dat jongeren hier vanavond massaal ter plaatse komen. Daarom is uit voorzorg de ingang afgesloten met hekken.

Aanhanger met pallets en kerstboom in brand

Op de Tuindersweg in Maasdijk heeft donderdagmiddag een aanhanger met daarop pallets en een kerstboom in brand gestaan. De brandweer kwam ter plaatse om de brand te blussen. De gemeente zal de aanhanger komen weghalen nadat de brandweer de boel geblust heeft.

Brandweer paraat voor de jaarwisseling

De brandweer in de hele regio staat in grote getale paraat voor de jaarwisseling. Extra voertuigen en manschappen zijn opgetrommeld en in de avond paraat. Zo staat er bij politiebureau Marconiplein een extra bluswagen van de brandweer de komende avond en nacht. Ook in Vlaardingen is een 3e extra bluswagen paraat. Tot nu toe is het echter erg rustig met brandjes. Halverwege de middag had de brandweer Schiedam de eerste containerbrand van de dag. In vergelijking met vorige jaren waren er op datzelfde tijdstip al meerdere buitenbrandjes en containerbrandjes geweest. Deze brandende container op de Vondellaan in Schiedam is volgegooid met water zodat de brand uit was.