Grote brand op dak kantoorpand

Nieuws Schiedam Grote brand op dak kantoorpand
thumbnail

Schiedam - Op het dak van een kantoorpand aan de Havenstraat is in de nacht van zondag op maandag brand uitgebroken. De brandweer schaalde al snel op naar Grote Brand.

Van het dak kwam veel rook vrij. Ook waren enige tijd vlammen zichtbaar. Twee vaartuigen van de Havendienst zorgden voor de waterwinning vanuit de Wilhelminahaven. Het drone-team zorgde voor overzicht van bovenaf.

De brand bevond zich in de dakopbouw van het pand. Op enkele lastig bereikbare plekken werd nog hitte waargenomen. Hiervoor werd het Cobra blussysteem ter plaatse gevraagd. Dit blussysteem kan door betonnen muren heen blussen om zo vuurhaarden op lastig bereikbare plekken te blussen.

Omdat de eerste hoogwerker ingezet was voor de waterleiding naar het dak toe werd een 2e hoogwerker ingezet voor snel vervoer van personen en goederen naar het dak. Deze hoogwerker kwam van de brandweer Delft uit de regio Haaglanden.

Rond 02:00 uur, ruim 2 uur na de melding, kon het sein brand meester gegeven worden en had de brandweer de situatie onder controle.