Met 125km/u door de bebouwde kom en gepakt tijdens verkeerscontrole

Nieuws Schiedam Met 125km/u door de bebouwde kom en gepakt tijdens verkeerscontrole
thumbnail

Schiedam - Donderdagavond hield het Team Verkeer, eenheid Rotterdam tussen 19:30 en 22:00 uur een verkeerscontrole in Schiedam Noord. Verkeersdeelnemers die te hard reden, of waarvan het voertuig de aandacht trok, werden aan een nader onderzoek onderworpen.

Eén automobilist maakte het wel erg bont. Met een snelheid van 125km/u werd over de Mozartlaan gescheurd. De maximaal toegestane snelheid is 50 km/uur. De bestuurder mocht de auto achterlaten en is het rijbewijs voorlopig kwijt.

Het venijn van de controle zat ‘m in de staart. Vlak voor de beëindiging van de actie werd om 21:30 een auto met 71km/uur geklokt, de bestuurster mocht zich melden op het Bachplein. Daar bleek meer aan de hand dan alleen een te diep ingedrukt gaspedaal. De jongedame was in het bezit van een buitenlands rijbewijs, maar was al langer dan de maximaal toegestane periode van zes maanden in Nederland. Voor de wet reed zij dus zonder geldig rijbewijs. De twee passagiers konden ook zo snel geen geldig legitimatiebewijs tonen, waardoor de controle veel langer dan noodzakelijk in beslag nam. Na de nodige waarschuwingen en bekeuringen kroop de bestuurster weer achter het stuur. Hierop werd zij toch vriendelijk verzocht op de bijrijdersstoel plaats te nemen. Eén van de passagiers bleek uiteindelijk wel in bezit te zijn van een geldig Nederlands rijbewijs, waardoor het gezelschap haar weg mocht vervolgen.

Na de twee en een half uur durende actie is de balans opgemaakt:
22x overtreding van de maximum snelheid
1x invordering van het rijbewijs
3x WOK* melding ivm de gemeten snelheid van scooters
3x overtreding van de avondklok
1 persoon aangehouden in verband met het rijden onder invloed van drugs
1x bekeuring voor het onnodig geluid maken met het voertuig
1x bekeuring voor het vasthouden van een telefoon tijdens deelname aan het verkeer
1x bekeuring voor het rijden zonder rijbewijs
1x bekeuring voor het niet kunnen tonen van een rijbewijs
1x defect dimlicht geconstateerd
1x foutieve kleur dimlicht geconstateerd

*WOK = Wacht op keuren | het voertuig moet opnieuw gekeurd worden