Flinke explosie bij grote brand in woning

Nieuws Schiedam Flinke explosie bij grote brand in woning
thumbnail

Schiedam - Donderdagochtend is brand uitgebroken in een portiekwoning aan de Ridderkerksestraat. De brand werd vrij snel opgeschaald naar Middelbrand. In eerste instantie was de brand gemeld in de Lekstraat. Dit bleek onjuist.

Ramen zijn gesprongen, en er was enige tijd zwarte rook zichtbaar. Een bewoner kon vanwege de brand de woning niet verlaten en is met de hoogwerker in veiligheid gebracht. Overige bewoners hebben onder begeleiding het pand te voet verlaten. Tijdens het bestrijden van de brand was een enorme explosie hoorbaar. Naastgelegen woningen zijn door de brandweer uit voorzorg ontruimd. De brandweer heeft naast bewoners ook huisdieren gered. Vier katten en een hond zijn uit de woningen gehaald. Een persoon heeft teveel rook binnen gekregen en is behandeld door ambulancepersoneel.

Net na 12:00 uur is het sein brand meester afgegeven. Dit betekent dat het incident onder controle is, en verdere uitbreiding niet meer mogelijk is. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de brand, er is een plaats delict gemaakt.