Achtervolging en twee aanhoudingen na aanrijding

Nieuws Schiedam Achtervolging en twee aanhoudingen na aanrijding
thumbnail

Schiedam - Op de ‘s-Gravelandseweg zagen omstanders in de nacht van dinsdag op woensdag een auto met flinke schade rijden. De auto viel dermate op dat hier melding van is gemaakt bij 112.

De melder bleef achter het beschadigde voertuig aanrijden en gaf de locatie door aan de meldkamer. Al snel zat de politie achter het voertuig. Bij het zien van de politiewagen ging de bestuurder van de beschadigde auto er als een haas vandoor waarna de achtervolging werd ingezet.

Ter hoogte van de Franselaan probeerden agenten het voertuig te rammen maar dit leverde niet het gewenste resultaat. Op de Teylerstraat besloot de bestuurder van de auto te voet verder te gaan. Na een korte achtervolging wisten agenten de man aan te houden. Hierbij is pepperspray ingezet.

Terwijl de politie de auto doorzocht begon een bijrijder aggresief gedrag te vertonen. Na meerdere waarschuwingen is ook hij aangehouden. Een tweede bijrijder wist zich na een laatste waarschuwing uiteindelijk te gedragen en kon na controle vertrekken.

De auto is in beslag genomen en weggetakeld naar het politiebureau. Hoe het voertuig aan zijn oorspronkelijke schade kwam is niet bekend.