Woonprotest loopt uit de hand, ME grijpt in

Nieuws Rotterdam Woonprotest loopt uit de hand, ME grijpt in
thumbnail

Rotterdam - Een groot protest tegen dure en onbetaalbare huizen is zondagmiddag in Rotterdam volledig uit de hand gelopen. De stoet die van het Afrikaanderplein naar de Markthal aan het lopen was kwam tot stilstand op de Erasmusbrug.

De ME had daar een groep van vermoedelijke relschoppers ingesloten. De rest van de stoet wilde vervolgens niet meer verder lopen zonder deze ingesloten groep. Dit leidde tot een confrontatie tussen de politie en de demonstranten. De brug was daardoor ruim 2,5 uur geblokkeerd in alle richtingen voor alle verkeer. De demonstranten gaven geen gehoor aan de oproep van de politie verder te lopen waarna de ME en de AE (Aanhoudings Eenheid) meerdere malen in actie kwamen en charges uitvoerden.

De groep ingesloten demonstranten is uiteindelijk per tram afgevoerd. Enkele anderen die niet wilden luisteren naar de politie werden aangehouden. Na ruim 2,5 uur vertrok de stoet alsnog, nadat de politie en de demonstranten om beurt enkele passen achteruit deden, van elkaar af.