Zeer grote brand in woning

Nieuws Maassluis Zeer grote brand in woning
thumbnail

Maassluis - In een woning aan de Pres.Steynstraat is in de nacht van zaterdag op zondag brand uit gebroken. De brand breidde zich snel uit en was volledig uitslaande op de bovenste etage.

Al snel werd er opgeschaald naar zeer grote brand. De brandweer, politie en ambulancedienst rukte massaal uit. Maar liefst 7 blusvoertuigen van diverse brandweerkorpsen uit de buurt en een boot van de havendienst (RPA) gingen ter plaatse om de brand te bestrijden. Ook het drone-team van de gezamenlijke brandweer heeft ondersteuning geboden met beelden van boven de brandhaard.

Ongeveer 20 woningen zijn ontruimd door de hulpdiensten, deze bewoners worden opgevangen in een bus van de RET. Stichting Salvage is ter plaatse gekomen om voor de geëvacueerde bewoners een slaapplek te regelen. De politie heeft 1 persoon aangehouden die niet wilde luisteren naar de aanwijzingen van de politie. Bij de brand raakte niemand gewond.

Update: De brandweer heeft de brand om 05:30 brandmeester gemeld, de geëvacueerde bewoners van de 20 woningen mogen gefaseerd weer hun woning in. De bovenverdieping van het pand is volledig verwoest en de schade is groot.