Wapenarsenaal in Vlaardingse woning

Nieuws Vlaardingen Wapenarsenaal in Vlaardingse woning
thumbnail

Vlaardingen - Bij een doorzoeking in een woning in Vlaardingen zijn vuurwapens aangetroffen. Het gaat onder meer om een automatisch geweer.

Ook zijn er in die woning handgranaten en explosieven aangetroffen.

In de vroege ochtend van dinsdag 26 maart vonden op diverse plaatsen in Zuid-Holland invallen plaats waarbij in totaal 18 verdachten zijn aangehouden op verdenking van afpersing. De verdachten zijn allemaal lid van of gelieerd aan de 1% Motorclub Trailer Trash Travellers. Bij de actie zette de politie ruim 300 man in.

De 18 verdachten zijn aangehouden in Leiden, Katwijk, Rijnsburg, Hellevoetsluis, Wassenaar, Achthuizen, Schiedam en Vlaardingen. Hun woningen zijn onderzocht.

Bij de zoekingen in de woningen is daarnaast nog meer aangetroffen:
- Zes wapens inclusief twee automatische wapens. (Vlaardingen)
- Handgranaten en explosieven (Vlaardingen)
- Twee kogelwerende vesten met daarop "politie" (Vlaardingen)
- Een hennepkwekerij(Leiden)
- Vijftig kilo henneptoppen (Schiedam)
- Vijf kilo henneptoppen (Rijnsburg)
- Vuurwerk in een pand (Den Haag)

Daarnaast zijn nog diverse goederen in beslag genomen, in het kader van de "Pluk Ze" wetgeving:
- Een boot inclusief trailer
- Twee motoren
- Twee auto's
- Een grote hoeveelheid contant geld

Alle verdachten worden in verband gebracht met de afpersing van een aantal leden van een Leidse motorclub, eerder dit jaar. Onder bedreiging moesten de leden van motorclub Pegasus hun clubhuis afstaan. Ondanks dat de afgeperste clubleden geen aangifte hebben gedaan van dit feit, hebben het Openbaar Ministerie en de politie gezien de ernstige inbreuk op de rechtsorde besloten om een strafrechtelijk onderzoek te starten. De recherche zal de komende periode verder onderzoek doen naar de afpersing en de betrokkenheid van alle verdachten bij de zaak.