Jaarwisseling 2021 - 2022

thumbnail

Vlaardingen / Schiedam / Maassluis / Rotterdam - In dit verzamelitem staan alle artikelen rondom de jaarwisseling in met name Vlaardingen, Schiedam, Maassluis en een deel van Rotterdam.

Het item zal telkens geüpdatet worden met nieuwe artikelen zodra deze beschikbaar zijn.

Brandweer zoekt met drone naar potentiële brandhaarden

De brandweer heeft vrijdagochtend boven verschillende wijken van Schiedam gevlogen met een drone. Met behulp van deze drone werd gezocht naar potentiële brandhaarden in wijken met een hoger veiligheidsrisico. Het Team Digitale Verkenning van de brandweer kwam hiervoor ter plaatse. De wijkbrandweerman van Schiedam, de wijktoezichthouder en de crisismanager keken mee op de camerabeelden van de drone om gevaarlijke situaties op te sporen, met als doel branden op plekken met een hoger risico tijdens de jaarwisseling te voorkomen.

Woningbrand blijkt gegooid vuurwerk

De hulpdiensten werden vrijdag om 12:00 uur gealarmeerd voor een woningbrand aan de Bilderdijkstraat. Er zou veel rook zijn aan de achterzijde van de woning. Eenmaal ter plaatse bleek al snel dat er van een woningbrand geen sprake was. Gegooid vuurwerk was vermoedelijk de oorzaak van de rook. De hulpdiensten waren binnen een paar minuten weer vertrokken.

Brievenbus en bushokje vernield door vuurwerk

Een brievenbus en een ruit van een bushokje zijn gisteravond opgeblazen met zwaar vuurwerk. Het ging hierbij om de brievenbus aan de Dijkgraaf en een bushokje aan de Hofsingel. Vorig jaar werd in dezelfde straat ook de brievenbus opgeblazen.

Containerbrandje geblust

De brandweer van Maassluis heeft vanmiddag om 13:00 een containerbrandje geblust aan de Job van der Zeelaan. Vermoedelijk is het brandje ontstaan door vuurwerk wat in de container is gegooid. De brandweer heeft de container volgepompt met water. Na ongeveer 10 minuten kon de brandweer weer retour naar de kazerne.

Urenlang onrustig in Schiedam-Noord

In Schiedam-Noord is sinds vanmiddag een kat en muisspel gaande tussen een grote groep met voornamelijk jongeren en de politie. De groep steekt zeer zwaar vuurwerk af en steken kerstbomen in brand. Bushokjes en prullenbakken worden vernield. De politie is in met veel eenheden ter plaatse. Zodra de politie echter in de buurt kwam verspreidde de groep zich snel en ging men elders verder. De politie kreeg urenlang nauwelijks grip op de groep wat resulteerde in enorme harde knallen en explosies.

Scooter uitgebrand op grasveld

De brandweer is om kwart voor acht gealarmeerd voor een scooterbrand aan de Vossiusstraat. Op een grasveld achter een flat is een scooter volledig uitgebrand. De brand is door de brandweer geblust.

Brandweer Maassluis druk met buitenbrandjes

De brandweer van Maassluis heeft het druk deze avond. Vanaf 19:15 zijn ze het ene na het andere buitenbrandje aan het blussen. Even na 19:15 moesten ze uitrukken voor een containerbrandje aan de Dr. Albert Schweitzerdreef. Nog geen 20 minuten later stond er een matras in de brand aan de Mgr. W.M. Bekkerslaan. Nadat deze geblust was kon de brandweer gelijk door naar M.H Tromplaan ook daar was een containerbrandje. Even na 20:30 werd de brandweer wederom opgeroepen voor een buitenbrandje langs het water aan de van Ostadestraat. Daar stond een stapel pellets in brand. De brandweer heeft de brandstapel geblust en is weer retour naar de kazerne.

Bouwkeet brandt volledig uit

Aan de Willem de Zwijgerlaan is vrijdagavond een bouwkeet in brand gevlogen. Ook een ernaast staande Dixie vatte vlam. De keet stond op het terrein van de Zonnehuisgroep. Ook een lantaarnpaal is door het vuur beschadigd geraakt. De brandweer had het vuur snel onder controle.

Autoruit opgeblazen

De brandweer werd om half negen gealarmeerd voor een autobrand op de Lissabonweg. Bij aankomst was de brand gedoofd. Er is behoorlijke schade aan de auto. De ruit van de auto is vermoedelijk opgeblazen door vuurwerk.

Autobrand wordt geblust door politie en omwonenden

Vrijdagavond heeft er op de Kotterstraat in Rotterdam een auto in brand gestaan. De politie was snel ter plaatse en heeft samen met omwonenden het vuur gedoofd. De brandweer kwam ter plaatse en heeft de laatste bluswerkzaamheden uitgevoerd. De auto is aan de voorkant zwaar beschadigd geraakt. Mogelijk is vuurwerk de boosdoener geweest.

Scooter in brand

Op oudjaarsavond is in de Nieuwe Maasstraat een scooter in brand gevlogen. Naast de brandweer reed ook de ME ter ondersteuning mee. De brandweer had het vuur snel geblust.

Auto’s gaan in vlammen op

Kort na de jaarwisseling zijn er op de Van Leeuwenhoekstraat twee geparkeerde auto’s volledig uitgebrand. Meerdere eenheden van de brandweer kwamen ter plaatse om de brand te blussen. De brand is ook overgeslagen naar een derde auto, deze is zwaar beschadigd.

Bestelbus valt ten prooi aan de vlammen

De eigenaar van een bestelbus zal in het nieuwe jaar mogelijk op zoek moeten naar een nieuw vervoermiddel. Aan de James Wattweg raakte de witte bus in brand. Bij aankomt van de brandweer stond de cabine inmiddels volledig in brand.

Auto vliegt uit de bocht en komt op dak terecht

Op de Vulcaanweg is een auto uit de bocht gevlogen en op zijn dak terecht gekomen. Omdat er melding werd gemaakt van een beknelling is ook de brandweer gealarmeerd. De auto kwam uit de richting van Vlaardingen Centrum en reed richting Vijfsluizen. Mogelijk heeft het voertuig de middenberm geraakt en is de bestuurder toen de macht over het stuur verloren. Alle inzittenden zijn zelfstandig uit het voertuig gekropen. De brandweer kon bij aankomst direct doorrijden. De inzittenden hadden ook geen medische hulp nodig en hebben mogelijk een nieuwjaarsengeltje op hun schouders gehad.

Auto ramt boom, rijdt door hek heen en komt op andere rijbaan terecht

Een bijzonder ongeval op de Churchillweg waar een auto op een rechte weg op de middenberm een boom heeft geraakt en vervolgens door een hek is gereden. De auto kwam vervolgens op de rijstrook voor het tegemoet komend verkeer terecht. Wonder boven wonder raakte er niemand gewond.

Auto volledig uitgebrand

Op het Geuzenplein is een personenauto volledig uitgebrand. De brandweer had het vuur snel onder controle, maar kon niet voorkomen dat de auto onherstelbaar beschadigd raakte.

Drukke nieuwjaarsnacht voor de hulpdiensten in maassluis

De brandweer, politie en ambulancedienst zijn druk in de weer geweest in nieuwjaarsnacht. Hieronder een overzicht van de meldingen. Even na 00:30 was er op de P.C. Hooftlaan een flink vreugdevuur ontstoken. De brandweer was op dat moment nog bezig op de Burg. Rippingstraat met een ander brandhaardje te blussen.

Op de Uiverlaan was rond 01:45 een stomdronken man van zijn fiets gevallen en lag hulpeloos op de grond. Terwijl agenten de man wilden helpen vond de man het nodig om de politieagenten met allerlei ziektes uit te schelden. De man is daarop aangehouden. Een ambulance is nog gekomen om de man naar het ziekenhuis te brengen.

Om 01:30 heeft de brandweer het vreugdevuur op de P.C. Hooftlaan geblust.

Om 02:05 kon de brandweer naar de G.A. Brederolaan, daar was een flink vreugdevuur aan de gang. Ook dit brandhaardje heeft de brandweer onder begeleiding van de politie geblust.

Om 02:46 werd de brandweer gestuurd naar de Hagedoorn voor een brandgerucht.

Om 03:11 werd er brandje gemeld in een ondergrondse container aan de Willem Weltevredenlaan. De brandweer heeft de container vol gepompt met water.

Om 3:26 moest de brandweer van Maassluis wederom uitrukken voor een containerbrandje. Deze keer aan het Westeinde.

Om 03:58 werd de brandweer gestuurd naar Dr. Albert Schweitzerdreef, aldaar stond ook weer een ondergrondse container in brand.

Scooter volledig uitgebrand

Een scooter die op de Admiraal Trompstraat in Schiedam stond is zaterdagochtend volledig uitgebrand. Bij aankomst van de brandweer was er geen redden meer aan. Nadat de resten waren geblust kon de brandweer weer door naar de volgende melding.

Man aangehouden na bedreigen brandweer

De brandweer is zaterdagochtend bedreigd toen zij een brandje op straat wilden blussen op de Marconistraat. . Een man was het kennelijk niet eens dat het vuurtje uitgemaakt zou worden en ging daarna over op het bedreigen van de brandweer. De brandweer trok zich daarop terug en kwam even later pas weer terug toen de ME standby stond. De man is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De brandweer heeft het brandje alsnog geblust.