Grote stroomstoring door brand in hoogspanningsstation

Nieuws Spijkenisse Grote stroomstoring door brand in hoogspanningsstation
thumbnail

Spijkenisse - Door een brand in een 10 KV hoogspanningsstation van Stedin aan de Aldebaranstraat is er donderdagochtend een stroomstoring ontstaan in de omgeving.

Naar verwachting ging het om ongeveer 17000 aansluitingen bij huishoudens en bedrijven. De brand die de oorzaak was van de stroomstoring is geblust. Rond 11.45 uur werd het sein brand meester gegeven. Rond 12.30 uur werd er een inventarisatie gemaakt van de gevolgen die de stroomstoring heeft voor de bedrijven en zorginstellingen in het getroffen gebied, nu en op langere termijn.

Er is ook een crashtender van Rotterdam The Hague Airport uit voorzorg ter plaatse geweest voor eventuele ondersteuning met blussen met schuim. De inzet van het voertuig bleek niet nodig. Een deel van het verdeelstation is beschadigd en kan niet meer gebruikt worden. Stedin gaat stap voor stap de inwoners van Spijkenisse weer van stroom voorzien door noodaggregaten te plaatsen in de wijken en daarnaast een noodverdeelstation te plaatsen naast het beschadigde station. De storing gaat nog zeker een groot deel van dag duren.

Rond 14:15 uur is aan 6.251 klanten weer stroom teruggegeven. In totaal hebben nu nog 10.653 klanten geen stroom. Het incident werd opgeschaald naar Grip 2.