Uitslaande brand in kelderbox mogelijk aangestoken

Nieuws Schiedam Uitslaande brand in kelderbox mogelijk aangestoken
thumbnail

Schiedam - In de nacht van zondag op maandag kreeg de brandweer rond kwart over drie een melding van een buitenbrand aan de Havendijk.

Al snel werd duidelijk dat het niet om een buitenbrandje maar om een uitslaande brand in een kelderbox ging. Hierdoor heeft de brandweer opgeschaald naar het sein Middelbrand. Bij aankomst van de brandweer stond de hal al vol met rook. Hierop is de brandweer naast het blussen van de brand ook gelijk begonnen met ventileren van de hal.

Enkele bewoners die in paniek de gang op waren gevlucht zijn door de brandweer naar buiten gebracht. Een man is door het ter plaatse gekomen ambulancepersoneel nagekeken op het inhaleren van rook. Hij hoefde na controle niet mee naar het ziekenhuis.

Door de brand zijn drie kelderboxen volledig uitgebrand. Tijdens de brand kwam veel rook vrij. Even leek het erop dat door de rook het flatgebouw ontruimd moest worden, maar door het snel ventileren kon dit voorkomen worden.

Volgens bewoners was er kort voor het uitbreken van de brand glasgerinkel te horen waarna ze jongeren al filmend zagen wegrennen. De politie gaat uit van brandstichting. Dit scenario zal door de forensische opsporing van de politie onderzocht worden.

Tijdens de brand was de Havendijk in beide richtingen afgesloten voor het verkeer.