BTGV op afrit A20 na tonen vuurwapen op de A15

Nieuws Rotterdam / Sliedrecht BTGV op afrit A20 na tonen vuurwapen op de A15
thumbnail

Rotterdam / Sliedrecht - Een automobilist zag vanavond op de A15 ter hoogte van Sliedrecht een mogelijke verkeersruzie waarbij een vuurwapen getoond zou zijn.

De automobilist belde hierna 112 en gaf het kenteken en de locatie door. Meerdere eenheden zijn op zoek gegaan naar het verdachte voertuig en troffen die op weg richting de A20 aan.

Agenten bleven het voertuig volgen totdat er genoeg politieauto’s achter het voertuig reden. Op de A20 kreeg het voertuig een stopteken en is meegenomen naar de afrit Schieplein. Daar is het voertuig ingeboxt. Middels een BTGV procedure (Benaderingstechniek Gevaarlijke Verdachten) is de bestuurder uit zijn auto gepraat.

De bestuurder is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Omdat uit veiligheid de afrit was afgesloten, doordat de politie met getrokken wapens de bestuurder uit zijn auto heeft gepraat, werd nadat het sein veilig was gegeven het voertuig meegenomen naar een andere plaats. Hier is de auto doorzocht.

Bij de controle zijn geen vuurwapens aangetroffen. De bestuurder zal op het bureau een verklaring moeten geven wat er precies is gebeurd. Indien er geen wapens naar boven komen wordt de man heengezonden.