16 en 34 jarige omgekomen en 13 en 20 jarige zwaargewond bij schietpartij

Nieuws Alblasserdam 16 en 34 jarige omgekomen en 13 en 20 jarige zwaargewond bij schietpartij
thumbnail

Alblasserdam - Vrijdagmorgen heeft er een schietpartij plaatsgevonden op zorgboerderij Tro Tardi aan de Molensingel. Twee vrouwen van 16 en 34 jaar kwamen hierbij om het leven. Een jongetje van 13 en een vrouw van 20 raakten zwaargewond.

Rond 11 uur kreeg de politie een melding binnen dat er zou zijn geschoten bij de zorgboerderij aan de Molensingel. Bij aankomst troffen ze vier slachtoffers aan waarvan er twee al waren overleden. Het gaat om een meisje van 16 en een vrouw van 34 die zijn overleden, en een jongetje van 13 en een vrouw van 20 die zwaargewond raakten. Ook een derde persoon raakte lichtgewond.

Vier ambulances en twee traumahelikopters kwamen ter plaatse. Na behandeling op de boerderij zijn beide slachtoffers zwaargewond met een spoedtransport naar het ziekenhuis gebracht.

In de omgeving wist de DSI (Dienst Speciale Interventies) een verdachte aan te houden. Bij de verdachte is een vuurwapen aangetroffen die in beslag is genomen. Ook de politiehelikopter vloog hierbij lange tijd boven het incident.

De politie is een groot onderzoek gestart. De forensische opsporing is bezig met sporenonderzoek. Hierbij is een groot gedeelte van de omgeving afgezet.

Op de zorgboerderij werken kinderen en volwassenen met een verstandelijke of lichamelijke beperking. Of de verdachte ook aan het werk was op de boerderij is niet bekend.