Zwaargewond slachtoffer van ernstig scooterongeval overleden

Nieuws Vlaardingen Zwaargewond slachtoffer van ernstig scooterongeval overleden
thumbnail

Vlaardingen - Een van de zwaargewonde slachtoffers van het scooterongeval op de Holysingel in Vlaardingen van vrijdagavond is in het ziekenhuis overleden aan haar verwondingen. Het gaat om een 16-jarig meisje.

Dat heeft de politie dinsdag officieel bekend gemaakt. Het meisje raakte zeer ernstig gewond nadat de scooter waar zij op zat in botsing kwam met een motor. Meerdere ambulances en het MMT kwamen ter plaatse. Ze werd met een spoedtransport overgebracht naar het ziekenhuis. Daar is zij alsnog overleden aan de gevolgen van het ongeval.

Volgens de laatste berichten was de motorrijder die de meisjes op de scooter aanreed aan het racen met een automobilist. Ook had de 24-jarige motorrijder geen rijbewijs. De politie is een uitgebreid onderzoek gestart.

Afgelopen dagen legden vele mensen al bloemen neer op de plek van het ongeval. Inmiddels staan en hangen er vele bloemen, kaarsen, foto’s, knuffels en tekeningen.

Naasten van Zara laten weten dat zij bij leven de wens had haar organen bij overlijden af te staan. Tijdens een emotionele toespraak, die haar vader maandagavond hield tijdens een herdenking op de plaats van het ongeval, werd duidelijk dat deze wens is vervuld. Hierdoor leeft er een stukje van Zara voort. Het geeft de nabestaanden enorm veel kracht dat zij nog mensen heeft kunnen helpen.