Gewonden en ravage op snelweg na aanrijding met motoren en een auto

Nieuws Maassluis / Vlaardingen Gewonden en ravage op snelweg na aanrijding met motoren en een auto
thumbnail

Maassluis / Vlaardingen - In de nacht van zaterdag op zondag heeft er op de A20 tussen Maassluis en Vlaardingen een ernstig ongeval plaats gevonden waarbij zes motoren en een auto betrokken waren.

Brokstukken lagen verspreid over de snelweg, nét na het nieuwe viaduct naar de Blankenburgverbinding. Een vriend van één van de motorrijders wist te vertellen dat de groep motorrijders er ‘s-nachts vaker op uit trekt om een stuk te rijden. Afgelopen nacht is een van de motorrijders in botsing gekomen met een auto waarbij in totaal vier motorrijders gewond zijn geraakt. Eén van hen is er zeer ernstig aan toe. Vanwege de ernst van de situatie zijn drie ambulances en het MMT (Mobiel Medisch Team) opgeroepen. De vier gewonde motorrijders zijn naar het ziekenhuis vervoerd. Zowel auto als motoren zijn in beslag genomen en afgevoerd met een politietakel. Naar de toedracht van het ongeval wordt een nader onderzoek ingesteld. Hierbij zal ook gekeken worden of alle bestuurders in het bezit zijn van een geldig rijbewijs.

UPDATE 14:10.
Over de toestand van het zwaargewonde slachtoffer is nog weinig bekend. Het gaat om een 24-jarige man uit Den Haag. Hij zat als passagier achterop één van de motoren. De bestuurder van de auto is een 19-jarige man uit Maassluis. Hij is na het incident formeel aangehouden en verhoord. Er zit op dit moment echter niemand vast, aldus de woordvoerder van de politie.