Vrouw die in greppel belandde alsnog overleden

Nieuws Vlaardingen Vrouw die in greppel belandde alsnog overleden
thumbnail

Vlaardingen - Zondagmiddag wandelde een kleinzoon met zijn oma zittende in een rolstoel met duwondersteuning in de Broekpolder aan het Aalkeet-Broekpolderpad.

De zware rolstoel heeft elektrische ondersteuning om het duwen makkelijker te maken. Plots moesten ze iets uitwijken voor een tegenligger en toen ging het flink mis. De rolstoel kwam in de berm terecht en rolde door, de droogstaande sloot in. Oma raakte hierbij gewond maar bleef gelukkig in haar stoel zitten. Een ambulance werd gebeld maar de broeders hadden al snel door dat ze extra hulp nodig zouden hebben om oma naar boven te halen. De brandweer kwam ter plaatse en gezamenlijk werd een plan van aanpak gemaakt. De rolstoel met de vrouw erop naar boven halen ging hem niet worden. Dit bleek te zwaar en de helling te steil. Voorzichtig werd de dame op leeftijd uit de stoel gehaald en in de greppel op een vacuümmatras gelegd. De rolstoel kon er nu uitgetrokken worden om meer ruimte te creëren en daarna kon de vrouw omhoog gehaald worden. Ze is per ambulance ter controle overgebracht naar het ziekenhuis.

UPDATE 23-8: De familie laat vandaag weten dat de vrouw in de rolstoel maandagavond tot hun grote verdriet na een zware operatie aan haar verwondingen is overleden. Een onbekend gebleven fietser, mogelijk de aanleiding van de valpartij, zou na het incident 'gewoon' doorgereden zijn en heeft niet de moeite genomen om te helpen de rolstoel recht te houden. Dit maakt het verlies extra zwaar, aldus één van de kleinkinderen.