Agenten omsingelen woning na melding van overval

Nieuws Rotterdam Agenten omsingelen woning na melding van overval
thumbnail

Rotterdam - In de nacht van zondag 18 op maandag 19 september kwam er omstreeks 01:20 een melding van een overval op de Rosener Manzstraat in Rotterdam binnen op de meldkamer.

De melder zei overvallen c.q. beroofd te zijn door drie mensen met een wapen. Meerdere politie-eenheden kwamen hierop met spoed ter plaatse. Omdat er mogelijk sprake was van een vuurwapen droegen agenten de ‘zware’ kogelwerende vesten.

Agenten hebben bij aankomst direct de melder in de handboeien geplaatst omdat niet duidelijk was wat er gebeurd was, ondertussen omsingelden agenten een woning op de derde etage van een portiek aan de Rosener Manzstraat. Ook de politiehelikopter heeft enige tijd boven het incident gehangen. Nadat agenten een plan van aanpak hadden gemaakt zijn deze in een ‘treintje’ de portiek in gegaan, uiteindelijk zijn zij de woning waar volgens de melder de verdachten zaten binnengevallen.

Agenten hebben uit de woning meerdere mensen gehaald en hun identiteit vastgesteld, na onderzoek blijkt er van een daadwerkelijke overval tot zover geen sprake. Hierop is de politie weer retour gegaan.