Jaarwisseling 2022 - 2023

thumbnail

Vlaardingen, Schiedam, Maassluis, Rotterdam - In dit verzamelitem staan alle artikelen rondom de jaarwisseling in met name Vlaardingen, Schiedam, Maassluis en een deel van Rotterdam.

Het item zal telkens geüpdatet worden met nieuwe artikelen zodra deze beschikbaar zijn.

Auto volledig in brand

In de Toon Verheystraat is zondagochtend vroeg een auto compleet uitgebrand. Een flinke vuurzee verwoestte het voertuig compleet. Er was voor de brandweer geen redden meer aan. Een naastgelegen auto raakte door de hitte ook beschadigd.

Diverse brandjes op straat geblust

De brandweer heeft in de loop van de nieuwjaarsnacht diverse kleine brandjes op steaat geblust. Op onder andere de Boylestraat en de Boerhaavelaan waren kerstbomen in brand gestoken. Na enige tijd werd de brandweer erbij gehaald om de vuren te doven.

Auto belandt in de bosjes

Op de Vlaardingweg in Rotterdam is zondagochtend een auto midden in de bosjes terecht gekomen. Een berger moest het voertuig loshalen, want de auto stond muurvast. De bestuurder is aangehouden.

Auto rijdt lantaarnpaal uit de grond

Op de Burgemeester van Haarenlaan heeft een taxi zondagochtend een lantaarnpaal uit de grond gereden bij een ongeval. Het voertuig kwam vanaf Vijfsluizen en reed richting centrum toen de bestuurder de controle over het voertuig verloor. Via de middenberm en de andere weghelft kwam hij tot stilstand op een lantaarnpaal aan de overzijde. Een ambulance kwam ter plaatse voor de bestuurder. Er waren geen passagiers aan boord ten tijde van het ongeval.

Scooter compleet uitgebrand

Op het kruispunt van de Da Costastraat en de Nicolaas Beetsstraat in Rotterdam is nieuwjaarsochtend rond 00:30 uur een scooter volledig uitgebrand. De brandweer heeft de resten van het voertuig geblust en deze van de weg gehaald.

Brandweer Maassluis druk met buitenbrandjes

De brandweer van Maassluis heeft net na de jaarwisseling diverse buitenbrandjes moeten blussen. Even na middernacht was er een buitenbrand van straatmeubilair in het park achter de Mozartlaan. Een houten zitbank was hier in de brand gestoken. Niet veel later werd er een buitenbrand gemeld aan de Stationsweg. Voor de garageboxen waren een aantal pallets in de brand gestoken. De brandweer heeft beide brandjes geblust. Even na 2:00 vannacht ging er op de van Beethovenlaan wederom een houtenbankje en een autoband in de fik. Bij de brand kwam veel rook vrij, ook dit brandje heeft de brandweer weten te blussen. Eerder op de avond was er ook al brand gesticht op de van Beethovenlaan.

Vreugdevuurtje geblust

De brandweer heeft zondagochtend op de Populierenlaan in Schiedam een vreugdevuurtje geblust op het kruispunt. Enkele kerstbomen waren in brand gestoken. Het vuur was snel uit.

Auto gaat in nieuwjaarsnacht in vlammen op

Een auto die geparkeerd stond aan de Energieweg is in de vroege nieuwjaarsnacht uitgebrand. De brand is aan de voorzijde van de auto ontstaan. De eigenaar is inmiddels in kennis gesteld.

Auto vliegt in nieuwjaarsnacht uit de bocht, bestuurder gewond

Op de ‘s-Gravelandseweg is een automobilist in het eerste uur van het nieuwe jaar uit de bochr gevlogen en tegen een boom tot stilstand gekomen. In verband met de hulpverlening is de weg tijdelijk in beide richtingen afgesloten geweest.

Brand tegen gevel

De brandweer Vlaardingen heeft zaterdagavond een brandje geblust tegen een gevel van een bedrijf. Omwonenden waren al begonnen met blussen en de brandweer nam het daarna over. Het ging of onder andere afval.

Auto uitgebrand

Een geparkeerde auto is zaterdagavond grotendeels uitgebrand aan de Gijsinglaan in Rotterdam. De brandweer was snel ter plaatse maar kon niet voorkomen dat de auto grotendeels uitbrandde.

Kleine buitenbrandjes in Maassluis snel geblust

De brandweer van Maassluis heeft op oudejaarsavond rond de klok van 23:00 twee brandjes geblust. Op de van Beethovenlaan stond een houten bankje, kerstboom en een autoband in de brand. Dit brandje was nog niet geblust toen de volgende melding binnen kwam. Op de Nicolaas Beetsstraat was een klein vreugdevuurtje gemaakt midden op straat. Ook dit vuurtje heeft de brandweer geblust.

Brandweer blust kerstbomen

Op het voetbalveldje bij de Olivier van Noortstraat kruising Zwaluwlaan heeft zaterdagavond een stuk of 10 kerstbomen in brand gestaan. De brandweer heeft de bomen afgeblust. Irado heeft hierna de bomen meegenomen.

Geparkeerde auto uitgebrand

Rotterdam - Een geparkeerde auto op de Strickledeweg is zaterdagavond in vlammen opgegaan De Schiedamse brandweer had het vuur snel onder controle. Het vuur is met water en schuim geblust.

Brandweerman thuis opgehaald voor laatste dienst

De vrijwilligers van de brandweer Vlaardingen hebben zaterdagavond een collega met veel herrie thuis opgehaald voor zijn laatste dienst bij de Vlaardingse brandweer. Met de jaarwisseling zijn de vrijwilligers altijd vanuit de kazerne paraat met een extra tankautospuit. Voor de aanvang van de dienst werd hij dit keer thuis opgehaald door zijn collega's. Gewoon in de wagen stappen was er echter niet bij; hij werd achterin een bakwagen door de stad gereden richting kazerne. In bluspak zat hij op een troon en werd hij met heel veel water onthaald bij de kazerne. Brandweerman Lesley werd bedankt voor zijn inzet van de afgelopen jaren.

Vuurwerkshow Schiedam is afgelast

De vuurwerkshow die de gemeente Schiedam tijdens de jaarwisseling zou organiseren, is helaas afgelast vanwege de weersomstandigheden. Dit laat de gemeente Schiedam in een verklaring weten. Tijdens de jaarwisseling was iedereen van harte welkom op het Stadserf om gezamenlijk af te tellen naar het nieuwe jaar. Om klokslag middernacht zou Schiedam op een spectaculaire vuurwerkshow getrakteerd worden. De harde wind heeft echter roet in het eten gegooid.

Burgemeester Cor Lamers: "Nu er voor het eerst een lokaal afsteekverbod geldt, hadden we de Schiedammers graag een professionele vuurwerkshow aangeboden, als stap naar een jaarwisseling zonder consumentenvuurwerk. We hebben het definitieve besluit daarom zo lang mogelijk uitgesteld. De grens ligt bij windkracht 5. Helaas is de wind sterker en het ziet er niet naar uit dat de wind nog voor de jaarwisseling voldoende afneemt. We kiezen daarom voor veiligheid. Ik wens alle Schiedammers desondanks een goede en veilige jaarwisseling."

Ook in Rotterdam is de Nationale Vuurwerkshow afgelast vanwege de weersomstandigheden. In Scheveningen zijn gisteravond alvast de twee 10-meter hoge brandstapels aangestoken omdat men ook daar de verwachting had dat het weer niet meewerkt.

Kerstboombrandje geblust door de brandweer

De brandweer heeft zaterdagavond een brandje geblust midden op straat op de Mariastraat in Schiedam. Een kerstboom en wat andere materialen waren in brand gestoken. Later heeft Irado de afgebrande resten opgehaald.

Deelscooter uitgebrand

In de 2e van Leyden Gaelstraat is zaterdagavond om 20:15 een deelscooter ten prooi gevallen aan de vlammen. De scooter van het bedrijf Check brandde aan de voorkant uit. De brandweer heeft de brand geblust en kon hierna weer retour kazerne.

Dixi vat vlam

Rond 17:30 heeft op de Dirk de Derdelaan een Dixi vlam gevat. De brandweer moest er met de spuit hoge druk aan te pas komen. Mogelijk waren er niet al te veel brandbare producten en gassen in de cabine aanwezig, de vrandweer had het vuur snel onder controle.

Brandweer en politie druk met opnieuw aangestoken vreugdevuren

De brandweer van de Maasdijk heeft aan begin van de oudejaarsavond wederom een vreugdevuur geblust aan de Korte Kruisweg. Politie, handhaving en beveiligers hebben daarop een groep van ongeveer 50 personen met zachte dwang uit de straat verwijderd. Echter op de Tuindersweg werd wederom geprobeerd een vreugdevuur te maken. Kort daarop is de ME (Mobiele Eenheid) in busjes de straat ingereden om de aanwezige jongeren te verwijderen. De ME heeft geen charges uitgevoerd, de meeste jongeren sloegen al op de vlucht bij het zien van de ME.

Onrust bij Winkelcentrum Geuzenplein

Rond 16:15 is het wederom onrustig geworden bij het Geuzenplein. Daar is een groep jongelui ingesloten door de politie en ME in verband met het veroorzaken van overlast. Er zijn enkele wijkverboden uitgedeeld voor 72 uur. Daarna is de groep weer heengezonden.
De politie is extra alert in Schiedam Noord na de ongeregeldheden van vorig jaar. Toen was er een waar kat en muisspel gaande tussen een grote groep (voornamelijk) jongeren en de politie.

Eerste containerbrandje voor de brandweer Vlaardingen

De brandweer Vlaardingen heeft zaterdagmiddag een brandje geblust in een papiercontainer op de Goudsesingel. Het is het eerste containerbrandje voor de brandweer Vlaardingen vandaag. Met de jaarwisseling zijn er altijd veel brandjes in ondergrondse containers omdat er vuurwerk in gegooid wordt.

Brandweer blust vreugdevuur

De brandweer van Maasdijk heeft even na 14:00 vanmiddag een vreugdevuur geblust op de kruising Korte Kruisweg/ Nassaustraat. Midden op de kruising hadden jongelui een stapel pallets in de brand gestoken. De brandweer heeft onder toeziend oog van de politie en handhaving de brandstapel geblust.