Vuurwerkshow Schiedam is afgelast

Nieuws Schiedam Vuurwerkshow Schiedam is afgelast
thumbnail

Schiedam - De vuurwerkshow die de gemeente Schiedam tijdens de jaarwisseling zou organiseren, is helaas afgelast vanwege de weersomstandigheden. Dit laat de gemeente Schiedam in een verklaring weten.

Tijdens de jaarwisseling was iedereen van harte welkom op het Stadserf om gezamenlijk af te tellen naar het nieuwe jaar. Om klokslag middernacht zou Schiedam op een spectaculaire vuurwerkshow getrakteerd worden. De harde wind heeft echter roet in het eten gegooid.

Burgemeester Cor Lamers: "Nu er voor het eerst een lokaal afsteekverbod geldt, hadden we de Schiedammers graag een professionele vuurwerkshow aangeboden, als stap naar een jaarwisseling zonder consumentenvuurwerk. We hebben het definitieve besluit daarom zo lang mogelijk uitgesteld. De grens ligt bij windkracht 5. Helaas is de wind sterker en het ziet er niet naar uit dat de wind nog voor de jaarwisseling voldoende afneemt. We kiezen daarom voor veiligheid. Ik wens alle Schiedammers desondanks een goede en veilige jaarwisseling."

Ook in Rotterdam is de Nationale Vuurwerkshow afgelast vanwege de weersomstandigheden. In Scheveningen zijn gisteravond alvast de twee 10-meter hoge brandstapels aangestoken omdat men ook daar de verwachting had dat het weer niet meewerkt.