Man en vrouw vast in lift winkelcentrum, brandweer schiet te hulp

Nieuws Schiedam Man en vrouw vast in lift winkelcentrum, brandweer schiet te hulp
thumbnail

Schiedam - Woensdagmorgen hebben een man en vrouw ruim een half uur vast gezeten in een lift bij winkelcentrum Hof van Spaland. De brandweer moest uiteindelijk te hulp schieten.

Rond 9:45 werd de brandweer verzocht de twee uit de lift te bevrijden. Terwijl gezocht werd naar de beste manier om de lift te openen, onderhield een medewerkster van de AH contact met de tijdelijke liftbewoners. Die maakten er maar het beste van. Er werd zelfs een zojuist gekocht flesje wijn geopend om de tijd te doden.

Na enige tijd konden de deuren worden geopend, waarna het tweetal al klauterend het kleine hokje konden verlaten. De supermarkt -die van oudsher op de kleintjes let- had ook oog voor de grotere. Voor de schrik werd dan ook een bloemetje aangeboden.

Mogelijke oorzaak van de liftstoring zouden schoonmaakwerkzaamheden zijn geweest. In de vroege ochtend is met veel water de lift en nabije omgeving schoongemaakt. Dit kan eventueel voor kortsluiting hebben gezorgd. De lift is inmiddels buiten werking gesteld.