Woningen ontruimd vanwege instortingsgevaar

Nieuws Rotterdam Woningen ontruimd vanwege instortingsgevaar
thumbnail

Rotterdam - Zondagochtend zijn aan de 1e Middellandstraat diverse woningen ontruimd omdat de gevel van één van de gebouwen op instorten staat. De 112 melding kwam omstreeks 5:00 uur binnen nadat een bewoner een harde knal hoorde.

Na onderzoek door de hulpdiensten bleek dat de gevel los aan het laten is. De ongeveer 12 bewoners werden gelijk in alle haast geëvacueerd en de straat werd afgesloten. Bouw- en Woningtoezicht van de gemeente Rotterdam is ter plaatse gekomen om de constructie en de gevel van de woningen te controleren. Met een drone van de gezamenlijke brandweer is de gevel van het pand in kaart gebracht, daar kwam uit dat de gevel los staat van de rest van het pand.

Wat de oorzaak is dat de gevel is losgekomen word momenteel onderzocht, wat wel bekend is gemaakt dat er funderingswerkzaamheden waren in de betreffende panden. De 1e Middellandstraat blijft zeker tot maandag afgesloten en tramlijn 21,23 en 24 worden omgeleid. Voor de getroffen bewoners is elders onderdak aangeboden.