Veiligheidsdag hulpdiensten na bon voor goed gedrag

Nieuws Schiedam Veiligheidsdag hulpdiensten na bon voor goed gedrag
thumbnail

Schiedam - Zaterdagmiddag hielden verschillende hulpdiensten een veiligheidsdag op het Stadserf en Land van Belofte in Schiedam. De veiligheidsdag was de afsluiter voor de actie "Bon voor goed gedrag".

Wijkagent Alex Glijn en Marianka Mulleman van de Bram Ladage bedachten de actie; geef kinderen een bon voor goed gedrag als ze iets goed doen. De afgelopen maanden hebben verschillende hulpverleners meer dan 1200 bonnen uitgedeeld aan kinderen. Denk hierbij aan iets correct in de prullenbak weggooien, een omgevallen fiets oprapen, of iemand helpen bijvoorbeeld.

De actie is bedoeld om de eerste ervaring met bijvoorbeeld de politie een positieve te laten zijn, en dat contact met de politie er niet alleen maar is als je iets verkeerds hebt gedaan. Als een kind een bon kreeg, betekende dat niet alleen een complimentje, maar het was ook gelijk een waardebon voor een gratis zakje patat bij de Bram Ladage.

De actie, die sinds eind vorig jaar liep, eindige vandaag met een grote veiligheidsdag met meerdere hulpdiensten. Zo kon je op de foto op een politiemotor, of kon je ervaren hoe het was om bij de ME te zitten. De brandweer gaf een demonstratie van vlam in de pan, en ook surveillancehonden van Shelter Security gaven demo's. Meerijden in de brandweerwagen was ook een mogelijkheid. Team Irado en Toezicht en Handhaving van de gemeente Schiedam waren ook met meerdere voertuigen en materiaal ter plaatse waarmee iedereen op de foto kon.