26 weggebruikers beboet bij verkeerscontrole

Nieuws Vlaardingen 26 weggebruikers beboet bij verkeerscontrole
thumbnail

Vlaardingen - Woensdagmiddag is het verkeer op de Marathonweg gecontroleerd op uiteenlopende zaken. Een team, bestaande uit agenten en agentstudenten controleerde in totaal 196 voertuigen. En daarbij was niet altijd alles in orde.

Eén bestuurder reed rond zonder geldig rijbewijs. Daarbij had hij ook een wapenstok binnen handbereik in de auto liggen. De man verklaarde door te blijven rijden, ondanks de verkregen boete. Vandaag werd hij in ieder geval opgehaald door iemand met een geldig rijbewijs.

Een bestuurster raakte behoorlijk geïrriteerd toen zij alternatief vervoer moest regelen voor twee kinderen die zij in de auto vervoerde. Het drietal kwam net bij de McDonalds vandaan, maar voor één van de kids bleek geen goede autostoel aanwezig te zijn. Nadat de kinderen opgehaald waren, kon ook zij haar weg weer vervolgen.

Ook een vader bleek de grenzen opgezocht te hebben. Zijn kind bleek na meting eigenlijk 5cm te klein te zijn om niet in een kinderstoeltje te zitten. Hier werd niet moeilijk om gedaan. Hij mocht na een goed gesprek weer doorrijden. De bink vond het opmeten door de politie wel spannend.

Verder werden voertuigen gecontroleerd op de technische staat en mocht een bestuurder verantwoording afleggen voor het niet handsfree bellen.

Er zijn in totaal 26 bekeuringen uitgedeeld.