Motorrijder gewond na aanrijding met vrachtwagen

Nieuws Schiedam Motorrijder gewond na aanrijding met vrachtwagen
thumbnail

Schiedam - Op de 's-Gravelandseweg, hoek Plesmanstraat is een motorrijder maandagmiddag in aanrijding gekomen met een vrachtwagen. De motorrijder ging hard onderuit, stond daarna zelfstandig op, en is niet veel later met behulp van omstanders op de stoep gaan liggen, in afwachting van een ambulance.

Als gevolg van het ongeval is de Plesmanstraat enige tijd afgesloten geweest. Een wagen van Irado stond op het kruispunt te wachten, en zag het ongeval gebeuren. De bestuurders spraken over een harde klap. De vrachtwagen die betrokken was bij het ongeval heeft direct een veilige plek in de Plesmanstraat gevonden.

Het ongeval zorgde voor opmerkelijk gedrag van automobilisten. Een enkeling wilde door de afzetting heen rijden. Twee andere automobilisten kwamen uit de Scholtenstraat, wilde linksaf de 's-Gravelandseweg oprijden, en vergaten dat er in het midden van de weg een hoge wegafscheiding aanwezig is. Eén automobilist reed haar voorband lek en is weggetakeld. Een andere automobilist reed ook met een klap op de wegafscheiding, maar besloot direct door te rijden. Deze auto moet een aanzienlijke schade aan de voorkant hebben.

FO Verkeer (VOA) heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval, voor hun eigen veiligheid werd de omgeving ruim afgezet en kon het verkeer niet meer via de ‘s Gravelandseweg het ongeval passeren.