Grote stroomstoring treft 11.000 huishoudens

Nieuws Vlaardingen Grote stroomstoring treft 11.000 huishoudens
thumbnail

Vlaardingen - Door een grote stroomstoring kwamen diverse mensen zondagochtend vast te zitten in liften die stil vielen. De brandweer rukte uit naar de Churchillsingel en de Wenenweg.

Stedin meld dat er 10.980 adressen zonder stroom zitten. Het zou gaan om de postcodes 3135 DA t/m 3138 HD. Ze melden ook dat het geruime tijd kan duren voordat voordat het probleem is opgelost.

De oorzaak is kortsluiting en brand in een elektriciteitshuis aan de Fazantlaan in Vlaardingen. De brandweer kwam met spoed ter plaatse.

Naast woningen zijn ook verschillende verkeerslichten op kruisingen uitgevallen in Vlaardingen Holy.

De onderbreking van de stroomtoevoer heeft ook gevolgen voor het mobiele telefonienetwerk. Telefoongesprekken haperen of komen niet tot stand. Ook het mobiele internetverkeer laat te wensen over. Voor flatbewoners komt er nog een extra uitdaging bij: om water naar bovenliggende etages te pompen wordt gebruik gemaakt van een hydrofoorinstallatie. Bij uitval van de stroomvoorziening neemt de waterdruk vanaf de tweede etage aanzienlijk af. Vanaf de derde etage komt er aanzienlijk minder water uit de kraan.

Rond 09:50 meldt Stedin dat de oorzaak van de uitval gevonden is, en wordt gefaseerd de stroomtoevoer hersteld.