Zeer grote uitslaande brand in loods

Nieuws Rotterdam Zeer grote uitslaande brand in loods
thumbnail

Rotterdam - In een loods aan de Keileweg in Rotterdam is woensdagochtend een zeer grote uitslaande brand uitgebroken. Een grote vuurzee kwam uit het pand.

De brandweer werd rond 7:30 uur gealarmeerd. In 1,5 minuut werd er opgeschaald naar Grote Brand. Later volgde het sein Zeer Grote Brand en GRIP 1. Ook kwam een 2e peloton aan brandweervoertuigen ter plaatse.

Vanaf het begin waren direct enorme zwarte kolkende rookwolken boven de stad te zien die tot in de verre omgeving zichtbaar waren. Met meer dan 8 tankautospuiten en vanuit onder andere 3 redvoertuigen werd de vlammenzee bestreden. Met waterkanonnen werd geprobeerd omliggende panden te redden, want de loods met meerdere kleine bedrijven (verzamelgebouw) was niet meer te redden.

Onder andere het pand van de Leen Bakker en de Praxis hebben schade opgelopen door de extreme hitte, maar de brandweer heeft kunnen voorkomen dat ook deze panden in brand vlogen.

De omgeving is voorlopig afgesloten voor alle verkeer. Weggebruikers moeten een alternatief zoeken voor deze drukke en veelgebruikte weg. De brandweer is de komende uren nog bezig met blussen. Voor zover bekend raakte er niemand gewond.