Enorm Disney cruiseschip voor het eerst in Nederland

Nieuws Vlaardingen / Schiedam / Rotterdam Enorm Disney cruiseschip voor het eerst in Nederland
thumbnail

Vlaardingen / Schiedam / Rotterdam - Een gigantisch cruiseschip van Disney is zondag voor het eerst in Nederland te bewonderen. De "Disney Dream" is 340 meter lang, 42 meter breed en 66 meter hoog.

Rond 8:30 kwam het schip de Nieuwe Waterweg op bij Hoek van Holland, passeerde Vlaardingen rond 9:50, en passeerde rond 10:10 Schiedam, waar op beide plekken vele mensen langs de kades stonden met hun camera’s. Rond 10:45 wordt het schip verwacht bij de Cruise Port Terminal in Rotterdam. Het schip vertrekt vanavond rond 20:15 weer.

De cruiseschepen van Disney zijn een soort drijvende pretparken; aan boord van de Disney Dream zijn er vele themarestaurants, bioscopen en theaters met Disney opvoeringen, golfbanen, zwembaden met glijbanen, simulatoren en sportvelden. Ook kan je er je favoriete Disney figuren ontmoeten.

Aan boord zijn 1250 accommodaties voor gasten, verspreid over 14 dekken. Er kunnen 4000 passagiers aan boord en er is ruimte voor 1500 crewleden. In 2011 maakte de Disney Dream haar eerste cruise, maar is dus vandaag, 12 jaar later, voor het eerst in Nederland.