Drie doden bij branden en schietpartijen woning en Erasmus MC

Nieuws Rotterdam Drie doden bij branden en schietpartijen woning en Erasmus MC
thumbnail

Rotterdam - Bij meerdere schietpartijen donderdagmiddag in Rotterdam zijn 3 personen overleden.

Hulpdiensten rukten eerst massaal uit voor een melding van een schietpartij en brand in een woning aan het Heiman Dullaertplein. De brand werd opgeschaald naar Zeer Grote Brand en GRIP 2. Drie traumahelikopters kwamen daarvoor ter plaatse. Een schutter opende daar ook het vuur en daarbij is een 39 jarige vrouw overleden. Haar 14 jarige dochter raakte zeer ernstig gewond en overleed later op de avond aan haar verwondingen.

Korte tijd later kwam er ook een melding van een schietpartij binnen bij de leslokalen van het Erasmus MC en ook daar brak brand uit, die werd opgeschaald naar Zeer Grote Brand en GRIP 1. Ook in het Erasmus MC is het vuur geopend door dezelfde schutter van het Heiman Dullaertplein. Daarbij overleed een 46 jarige docent.

Op beide locaties waren arrestatieteams ter plaatse. Voor het ziekenhuis wist het arrestatieteam de verdachte schutter aan te houden. Hij had een vuurwapen bij zich en droeg een kogelwerend vest. Aanwezigen in het ziekenhuis hadden papier op de ramen geplakt met teksten dat ze er niet uit konden.

Ook de NHT+ noodhulpteams van het Rode Kruis waren gealarmeerd. Een politiehelikopter met een scherpschutter aan boord cirkelde in de omgeving.