Grote zoekactie na crash van auto op de A4

Nieuws Schiedam / Vlaardingen Grote zoekactie na crash van auto op de A4
thumbnail

Schiedam / Vlaardingen - In de bocht van de A4, vanuit de Beneluxtunnel naar Vlaardingen, is in de nacht van zaterdag op zondag een auto uit de bocht gevlogen. Het voertuig kwam vervolgens onderaan het knooppunt Kethelplein in de struiken terecht.

De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse om hulp te verlenen aan de slachtoffers. Bij aankomst van de politie, brandweer en ambulance konden er echter geen slachtoffers gevonden worden. Alle inzittenden leken verdwenen te zijn.

Omdat niet duidelijk was of eventuele inzittenden iets verderop gewond in de struiken lagen werd een grote zoekactie opgezet. Hulpverleners zochten in de ruime omgeving in de struiken en verderop op het knooppunt. Ook een politiehond heeft in de omgeving gezocht, maar kon niemand vinden. Even later was ook het droneteam van de brandweer ter plaatse gekomen, met de warmtebeeldcamera van de drone werd ook de ruime omgeving afgezocht naar warmtebronnen. Ook dit leverde niets op. De hulpdiensten hebben ruim een uur gezocht waarna besloten werd te stoppen omdat niemand in de ruime omgeving werd aangetroffen.

De verbindingsweg was lange tijd afgesloten voor de hulpverlening, de zoekactie en later de berging van de auto en het schoonmaken van de weg. De precieze oorzaak van het ongeval is niet bekend. De politie zal nog verder onderzoek doen naar de eigenaar van de auto en wie er gereden heeft.