Grote uitslaande brand in kerk

Nieuws Rotterdam Grote uitslaande brand in kerk
thumbnail

Rotterdam - De brandweer is woensdagavond gealarmeerd voor een brand in Overschie. Ter plaatse bleek brand te zijn in het pand van de gereformeerde kerk aan de Oranjestraat. Toen de brandweer aankwam was al sprake van een uitslaande brand. De vlammen slaan uit het dak van de kerk en er is veel rookontwikkeling.

Er is opgeschaald naar zeer grote brand om meer eenheden ter plaatse te krijgen. Later is opgeschaald naar GRIP 1. Ook de brandweer van Schiedam helpt bij de bestrijding van de brand. Het drone team is ter plaatse en maakt beelden van bovenaf.

Vlak voor het uitbreken van de brand waren er nog kerkgangers in de kerk. Die hadden het gebouw net verlaten. Bij de brand raakte niemand gewond. Wel werd een aantal omliggende woningen ontruimd. De brandweer laat weten dat er bij de brand geen asbest is vrijgekomen. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

UPDATE: De ochtend na de brand is een 36-jarige man uit Best aangehouden in verband met de brand. Brandstichting wordt niet uitgesloten.