Agenten aangevallen na melding geluidsoverlast

Nieuws Vlaardingen Agenten aangevallen na melding geluidsoverlast
thumbnail

Vlaardingen - Vrijdagavond werden agenten in de Sweelinckstraat aangevallen nadat zij een praatje wilden maken met jongelui na een melding over geluidsoverlast. In een schuur achter een woning was een heus jeugdhonk gebouwd inclusief bar, biertap, discolampen en een gokkast. Het drietal was niet gediend van het onverwachte bezoek en viel de agenten aan.

De muziek was zo hard dat het door de hele woonwijk galmde. Er werd na geklop en gebonk niet meteen opengedaan, na harder bonken op de schuurdeur ging deze open. De sterke wiet- en alcohollucht kwam de agenten tegemoet. Er waren vijf mensen aanwezig. Nadat de agenten het gesprek aangingen met de mannen, werd een van de politieagenten meteen weggeduwd. Even later tijdens het gesprek en de mededeling dat we de apparatuur in beslag zouden nemen, is de agent bij zijn nek gepakt en kreeg bijna geen lucht meer. Vervolgens pakte een ander zijn arm en kon hij geen kant op. Toen het hem lukte om zijn wapenstok te pakken, werd die meteen afgepakt. Al die tijd is hij bij zijn nek beetgehouden. De andere agent werd ook klemgezet. Uiteindelijk kon hij over de porto spoedassistentie roepen en volgden er snel extra eenheden. De jongemannen probeerden daarna via de daken van woningen te vluchten. Inmiddels waren er diverse eenheden van de politie toegesneld, ook het Team Parate Eenheid maakte haar opwachting. Met behulp van de hoogwerker van de brandweer werden de daken afgezocht, op zoek naar één van de voortvluchtigen. Het droneteam van de brandweer had zich inmiddels ook opgesteld, maar kwam niet meer in actie.

Uiteindelijk zijn alle drie de verdachten (19, 33, 37 uit Vlaardingen) aangehouden en naar het bureau vervoerd. De agenten maken het naar omstandigheden goed. Ze zijn flink geschrokken van het voorval.