Eerste paal brandweerkazerne geslagen

Nieuws Schiedam Eerste paal brandweerkazerne geslagen
thumbnail

Schiedam - Vrijdag 12 juli 2013 werd de eerste paal geslagen van de nieuwe VRR kazerne in Schiedam door burgemeester C.H.J. Lamers van Schiedam en de heer R. Terlouw, officier brandweer bij de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR).De nieuwe VRR kazerne vervangt de huidige brandweerkazernes aan de Breedstraat in Schiedam en de Laanslootseweg in Rotterdam. De nieuwe locatie aan Plein 1940 - 1945, 's-Gravelandseweg en Horvathweg is een uitstekende locatie voor de brandweer en past goed in het kazernespreidingsplan van de VRR.

De VRR streeft naar een eenduidige uitstraling en een multifunctioneel gebruik van haar gebouwen. Dat betekent dat in een VRR kazerne zowel de brandweer, ambulancedienst en/of GHOR gevestigd kunnen zijn.

Burgemeester Lamers: "De nieuwbouw van de brandweerkazerne op deze plek is uitstekend voor de stad. Vanuit het oogpunt van veiligheid en beperken van hinder voor de stad komt de kazerne op een betere plaats dan de huidige kazerne aan de Breedstraat. Daarnaast komt op termijn de locatie aan de Breedstraat vrij en kan dit terrein worden meegenomen in de verdere ontwikkeling van de binnenstad."

Ook algemeen directeur VRR en Regionaal Commandant brandweer Arjen Littooij is tevreden met de nieuwe locatie: "De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR), waar de brandweer een onderdeel van is, is blij met deze locatie. Hiermee wordt een volgende stap gezet om de VRR een meer efficiënte en effectieve veiligheidsorganisatie te maken. In het bestek is aandacht geschonken aan de uitstraling van het gebouw, welke recht diende te doen aan de wensen van zowel de gemeente als de veiligheidsregio. De VRR heeft bij de bouw van haar gebouwen grote aandacht voor duurzaamheid en milieu."

De VRR streeft ernaar dat de nieuwe VRR kazerne eind 2013 door de brandweer in gebruik kan worden genomen.