Brommerpech, buurt op stelten, bewoner uit huis geplaatst

Nieuws Schiedam Brommerpech, buurt op stelten, bewoner uit huis geplaatst
thumbnail

Schiedam - Een bewoner van het Frans Rietveldpad heeft het zich vanavond knap lastig gemaakt toen hij aan zijn brommertje aan het sleutelen was…in zijn woonkamer. Diverse buren klaagden over een brandlucht en bij één bewoner ging de CO-melder af toen het brommermotortje van de buurman in huis gestart werd.

In eerste instantie was niet duidelijk waar de stank vandaan kwam. Bij diverse woningen zijn metingen verricht en ook kelderboxen zijn onderzocht. Maar toen de brandweer op onderzoek uit ging bij de betreffende woning werd al snel duidelijk waar de klachten vandaan kwamen. De bewoner had zijn woonkamer omgetoverd tot een werkplaats en was druk bezig met de reparatie van zijn brommer. De draaiende motor zorgde voor een verhoogde concentratie CO.

Omdat de man in eerste instantie de ernst van de situatie mogelijk onderschatte, zijn de Adviseur Gevaarlijke Stoffen (AGS), Officier van Dienst, Woonplus, politie en de gemeente ter plaatse gekomen. Samen met de bewoner is een goed gesprek gevoerd en zijn afspraken gemaakt over weer veilig maken van de woning. Uiteindelijk zal ook de burgemeester betrokken worden bij de afhandeling van dit incident.

Nadat de brandweer geen verhoging van het CO-gehalte meer waarnam, is men ingerukt. De bewoner gaf nog wel aan dat het een noodzaak was om te sleutelen aan de brommer. “Zonder verlichting kun je niet rijden, meneer”.

Niet veel later op de avond is dan toch besloten dat de bewoner een gevaar voor zijn omgeving is. Hij is onder dwang uit de woning gehaald. De woning is voorzien van een nieuw slot.