De dag na de grote explosie en brand aan de Schammenkamp

Nieuws Rotterdam De dag na de grote explosie en brand aan de Schammenkamp
thumbnail

Rotterdam - Dinsdag wordt de omvang van de schade na de explosie en brand in een flatgebouw op het Schammenkamp in Rotterdam pas echt duidelijk. De brandweer zet zich nog steeds in om drie vermisten te vinden. Er word momenteel met speurhonden tussen de puinhopen gezocht.

Maandagavond omstreeks 20.15 uur heeft een krachtige explosie plaatsgevonden in één van de bedrijfspanden. De impact van de explosie was dermate hevig dat de vloer van de bovenliggende woning instortte. Een man die op dat moment in zijn huis aanwezig was, stortte mee naar beneden. Omstanders hebben hem uit het brandende puin gered en met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Helaas worden er nu drie personen vermist, waarvan de brandweer vermoedt dat ze mogelijk in een van de woningen zijn of bedolven liggen onder het puin.

Dinsdagmiddag lijkt de Schammenkamp op een warzone, overal verspreid liggen brokstukken, een bestelbus volledig ontwricht ligt in het midden van de straat. Het is een treurig tafereel dat herinnert aan de gebeurtenissen van maandagavond. De straat zelf is hermetisch afgesloten door de politie, en alleen aannemers en hulpdiensten hebben toegang tot de rampplek. De krachtige explosie heeft geleid tot volledige vernieling van vele ramen en portieken aan een diverse flatgebouwen.

De brandweer zal gebruikmaken van drones en speurhonden om het pand te verkennen en te zien of de drie vermiste personen gelokaliseerd kunnen worden. Er is echter geen volledige zekerheid of ze zich daadwerkelijk in een van de panden bevonden. De politie heeft momenteel geen contact met de vermiste personen.

Hulpdiensten ondervinden belemmeringen bij het zelf doorzoeken van de woningen, aangezien de funderingen zijn weggeslagen door de kracht van de explosie, wat heeft geleid tot instabiliteit en het risico op instorting.