Aanhouding bij verkeerscontrole

Nieuws Vlaardingen / Schiedam Aanhouding bij verkeerscontrole
thumbnail

Vlaardingen / Schiedam - Woensdagochtend heeft de verkeerspolitie van Rotterdam een verkeerscontrole gehouden op de Hargalaan tussen Schiedam en Vlaardingen. Er werd gecontroleerd op snelheid, algehele toestand van het voertuig en op gebruik van alcohol en drugs. Ook een rollerbank was aanwezig om de snelheid van scooters te kunnen meten.

In een kort tijdsbestek werden diverse voertuigen van de weg gehaald voor een korte controle. Hierbij werd ook gelet op de staat van het voertuig. Zo had één auto wel heel gladde banden. De bestuurster kreeg hiervoor een waarschuwing en -zoals later bekend is gemaakt- ook nog twee bekeuringen. De bestuurster bleek onverzekerd rond te rijden. Een andere bestuurder is aangehouden voor het rijden onder invloed. De uitslag van een speekseltest bleek positief waarna de man in de boeien werd geslagen.

Ook de snelheid van de passerende voertuigen werd gecontroleerd. Onder het viaduct werd langere tijd gelaserd door agenten, bestuurders die te hard reden kregen een bekeuring. Op de rollerbank bleek dat het merendeel van de scooters er een nette snelheid op nahielden. Een enkele snorscooter werd echter met een te hoge snelheid geklokt.