Brand in vermalingsbedrijf van ertsen

Nieuws Vlaardingen Brand in vermalingsbedrijf van ertsen
thumbnail

Vlaardingen - Vrijdagmorgen is brand uitgebroken in een pand aan de Koningin Wilhelminahaven. De hulpdiensten werden rond 06:00 gealarmeerd.

De brand is uitgebroken bij de NEM (Nederlandse Erts- en Mineraal-Bewerking), een loonvermalingsbedrijf, gespecialiseerd in het breken en vermalen van ertsen, mineralen en ferro-alloys, aldus de website van het bedrijf. Bij de brand kwam veel rook vrij. Drie personen kregen teveel rook binnen en zijn onderzocht door ambulancepersoneel.

In verband met de brandbestrijding zijn de Vulcaanweg en de Koningin Wilhelminahaven afgesloten. Het verkeer ondervond hier grote hinder van. Met name rondom Vijfsluizen ontstond grote verkeersdrukte doordat de 2 doorgaande wegen van Schiedam naar Vlaardingen afgesloten waren en het verkeer eigenlijk vanaf Vijfsluizen een doodlopende weg in reed.

De brand werd opgeschaald naar Middelbrand maar was snel onder controle en was ontstaan in de elektra van een machine. Dit gaf enige tijd rookontwikkeling. In de haven zelf lag een blusboot van de Havendienst paraat, maar die hoefde uiteindelijk niet ingezet te worden. Rond 7:20 uur konden de hulpdiensten weer inpakken en retour kazerne.