Drie gewonden bij grote brand na aanslag op woning

Nieuws Vlaardingen Drie gewonden bij grote brand na aanslag op woning
thumbnail

Vlaardingen - In een hoekpand in de Wilhelminastraat heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een zware explosie plaatsgevonden. Na de explosie brak een forse brand uit.

Het gaat om een hoekpand naast de voormalige garage van de bedreigde loodgieter. Deze explosie in de reeks explosies is de zwaarste tot nu toe.

Ten tijde van de brand was ten minste 1 man aanwezig in de woning, op de zolder. Hij is door de brandweer uit het brandende pand gered.

De straat lag bezaaid met glas en andere brokstukken. In het pand is er niets meer over van het interieur; de explosie en brand hebben dit volledig verwoest.

De brandweer schaalde op naar Grote Brand en kwam met meerdere eenheden ter plaatse. Vanuit de lucht zocht de politiehelikopter naar de mogelijke daders.

Er zijn in totaal drie mensen overgebracht naar het ziekenhuis.

UPDATE 31-03 13:00: Meerdere bronnen meldden afgelopen nacht dat de huidige bewoners van het getroffen pand geen directe link hebben met de bedreigde loodgieter. Op basis daarvan hebben wij eerder gekozen om te melden dat het om een vergisaanslag zou gaan. Andere bronnen melden inmiddels dat de bewoners wél familie zouden zijn van de bedreigde loodgieter. Vanwege deze huidige onduidelijkheid hebben we de berichtgeving een klein beetje aangepast ten opzichte van de eerste publicatie.