Jacht op 100 ontsnapte jongeren tijdens The Hunt

Nieuws Schiedam Jacht op 100 ontsnapte jongeren tijdens The Hunt
thumbnail

Schiedam - Op woensdagmiddag 17 april organiseerde het Basisteam Schiedam van de politie samen met jongerenwerk en de gemeente Schiedam het spel The Hunt. Tijdens het spel moesten jongeren uit handen blijven van de politie en handhaving, terwijl zij 5 stempels probeerden te bemachtigen bij verschillende stempelposten.

Het achterliggende doel van deze spannende middag was dat jongeren van tussen de 10 en 14 jaar op een speelse en positieve manier in contact en verbinding komen met de politie, handhavers en jongerenwerkers.

De jacht begon om 15.00 uur na het startschot door Burgemeester Harald Bergmann. Het startpunt was bij De Steigers aan de Dwarsstraat 42. Vanaf hier gingen ongeveer 100 jongeren op de vlucht. De vijf stempellocaties waren bij het Leger des Heils aan de Groenelaan, de Maastuin, opvanglocatie François HaverSchmidt voor Oekraïense vluchtelingen, het Julianapark en restaurant Woo Ping.

Met meerdere bikers, motoragenten en auto’s werd jacht gemaakt op de jongeren. Ook de poltiehelikopter die in de buurt was deed korte tijd mee met de zoektocht.

De jongeren die dit het snelst deden én uit handen wisten te blijven van politie en handhavers wonnen het spel. Wethouder Cemil Kahramanoğlu reikte na afloop de prijzen uit