Hoop misstanden geconstateerd bij verkeerscontrole

Nieuws Vlaardingen Hoop misstanden geconstateerd bij verkeerscontrole
thumbnail

Vlaardingen - Op de Marathonweg is vandaag een grote verkeerscontrole gehouden. Voertuiginspectie, preventief fouilleren en belastingdienstcontrole. Tussen 8:30 en 15:00 waren politie en belastingdienst druk bezig met de controle van in totaal 106 voertuigen. Er bleek veel mis te zijn.

106 voertuigen inclusief inzittenden zijn gecontroleerd. Daarnaast zijn 27 scooters op de rollerbank geplaatst. Met 6 scooters was iets mis. Deze hebben een WOK status gekregen. Rond het middaguur is een bestuurder van een auto aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed (alcohol of drugs). Een andere man is aangehouden omdat hij drugs vervoerde. Dit werd aangetroffen in een thermosbeker.

De belastingdienst controleerde met een camera het voorbijrijdende verkeer op de Marathonweg. Was er iets mis, dan werd je gecontroleerd. Dit leverde uiteindelijk een bedrag van EUR 107.625,00 aan achterstallige belastingen op.

Enkele overige resultaten:
- 106 voertuigen gecontroleerd
- 27 scooters op de rollerbank
- 1 aanhouding art.9 (rijden met rij-ontzegging)
- 1 aanhouding art.8 (rijden onder invloed). Hierbij werd een mes aangetroffen
- 3 messen aangetroffen tijdens het preventief fouilleren
- Zeer groot geldbedrag aangetroffen. Onderzoek witwassen volgt
- 10 voertuigen in beslag genomen
- 1x aanhouding bezit softdrugs
- 6x rijden zonder rijbewijs
- 2x boksbeugel aangetroffen. 1 minderjarige aangehouden

1 scooterrijder kreeg een stopteken, maar besloot deze te negeren. Na een korte achtervolging kon deze persoon alsnog staande gehouden worden.