Diefstal van 300 euro koper zorgt voor mega schade omliggende panden

Nieuws Schiedam Diefstal van 300 euro koper zorgt voor mega schade omliggende panden
thumbnail

Schiedam - Een koperdiefstal vanuit een hoogspanningshuisje aan de Burg. Honnerlage Gretelaan heeft vrijdagmorgen voor een enorme schade gezorgd in woningen en bedrijfspanden.

De dader is via een luik het hoogspanningshuisje in gekropen om daar vervolgens met gevaar voor eigen leven voor een waarde van 300 euro aan koper te stelen. Bij het doorknippen is een hoge spanning vrijgekomen waarbij veel elektrische apparatuur vernield is in de panden er omheen. Bewoners werden wakker van een brandlucht in hun woning en zagen in de meterkast vonken.

Omdat Stedin de hele dag nog bezig is om de boel te herstellen is nog onduidelijk hoe groot de schade is aan alle elektrische apparaten omdat deze nog niet getest kunnen worden.

Naast het hoogspanningshuisje bevindt zich een uitvaartcentrum waarvan de koelingen niet meer werken. Het personeel is druk bezig met het verplaatsen van de overledenen.

Vanwege de herstelwerkzaamheden heeft Stedin de stroomtoevoer uit veiligheid uitgeschakeld. Zo'n 200 huishoudens hebben geen stroom. Om 10:55 is opgeschaald naar GRIP 1.