Oefening voor politiehonden

Nieuws Maassluis Oefening voor politiehonden
thumbnail

Maassluis - Vanmorgen vond er in de bosschages tegenover de Vermeerlaan in Maassluis een oefening plaats met twee surveillance politiehonden van de eenheid Rotterdam.

Surveillancehonden ondersteunen hun geleiders bij de dagelijkse politietaken. Elke hond heeft zijn eigen geleider, die tevens de baas van de hond is buiten diensttijd. Dankzij hun uitstekende reukvermogen, snelheid en kracht leveren deze honden een belangrijke bijdrage aan het politiewerk.

De indrukwekkende uitstraling van een surveillancehond helpt bij het afschrikken van mensen, wat ervoor zorgt dat zij op afstand blijven. Bovendien geven verdachten zich sneller over uit angst voor de hond.

Politiehonden kunnen diverse taken uitvoeren, zoals het opsporen van voorwerpen en gevluchte verdachten. Ze kunnen ook op commando van hun geleider agressief gedrag vertonen en ondersteunen bij het optreden van de Mobiele Eenheid. In dergelijke situaties dienen ze zowel als geweldsmiddel als afschrikmiddel tegen mensen die zich tegen de politie keren.