Vermiste Roshayra Te-Farai gevonden

Nieuws Rotterdam Vermiste Roshayra Te-Farai gevonden
thumbnail

Rotterdam - Rond vier uur zaterdagmiddag is na de gouden tip van een burger de vermiste Roshayra gevonden. Zij zat in de auto met haar vader.

De man is aangehouden, Roshayra verkeert in goede gezondheid. Het AmberAlert is ingetrokken. Vrijdagavond vertrok de moeder samen met Roshayra vanuit haar woning aan de Van de Schellingstraat naar het Centraal Station in Rotterdam, waar zij de oma van het kind (de moeder van de vader) zou ontmoeten. Gedrieën zouden op familiebezoek gaan in Antwerpen. Toen zij de woning verliet, kwam de vader van het kind aanlopen en hij zei te weten dat de moeder naar België onderweg was. Daar was hij het niet mee eens en hij zei tegen de moeder dat hij het kind mee wilde nemen en vroeg om kleding. Omdat de moeder escalatie wilde voorkomen heeft zij het kind afgestaan en kleding meegegeven. De vader is daarna met het kind weggelopen.

De moeder en de oma hebben vrijdagavond rond 22:15 uur aangifte gedaan van de vermissing. Er is direct een zoekactie gestart met diverse eenheden en via cameratoezicht. Personeel van het openbaar vervoer is kennis gegeven en gevraagd mee te kijken evenals de taxi centrales. Het merk en het kenteken van de auto van de vader is via verschillende kanalen verspreidt en zaterdagochtend werd ook een AmberAlert verspreidt.

Rond 16.00 uur belde een vrouw dat ze bij Maashaven reed en de betreffende auto zag rijden, met vader en dochter erin. Agenten zijn er direct heengegaan en hielden de verdachte aan op de kruising van de Maashaven Noordzijde en Hillelaan. Roshayra verkeert in goede gezondheid.